ONG-uri: Am luat act cu dezgust de apelul așa-zisilor reprezentanți ai societății civile din CSM

Laurentiu Gheorghe | 04.03.2019

Victor Alistar și Romeo Chelariu, reprezentanții societății civile din CSM, dar votați în Senat de PSD-ALDE-UDMR, au condamnat protestele magistraților de la parchetele și instanțele din țară.

Pe aceeași temă

Opt ONG-uri se delimitează de apelul către magistrați făcut de Victor Alistar și Romeo Chelariu, cei doi reprezentanți ai sociatății civile în CSM, un apel în care cei doi condamnă protestele din justiție.

Reprezentanți ai societății civile dar Alistar și Chelariu au fost aleși în CSM în urma unui vot al Senatului, deci cu sprijinul coaliției PSD-ALDE și UDMR.

„Organizațiile semnatare au luat act cu dezgust de apelul făcut de așa-zișii reprezentanți ai societății civile în Consiliul Superior al Magistraturii, Victor Alistar și Romeo Chelariu, prin care aceștia condamnă suspendarea activității cu publicul de către unele parchete și instanțe din țară”, arată ONG-urile semnatare.

Cele opt ONG-uri care au semnat sunt ActiveWatch, VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie, CeRe – Centrul de Resurse pentru Participare Publică, ECPI-Centrul Euroregional pentru Initiative Publice, Accept, Miliția Spirituală, Asociația CIVICA și Inițiativa România.

”Victor Alistar și Romeo Chelariu nu reprezintă societatea civilă, ci societatea de partid, primul dintre cei doi fiind, de altfel, în cărți pentru preluarea unui fotoliu ministerial în perioada guvernului Ponta. Faptul că cei doi sunt astăzi în CSM se datorează numai procedurii de alegere care permite ocuparea posturilor destinate reprezentanților societății civile de către favoriții Senatului, iar nu a organizațiilor neguvernamentale pe care ar trebui, teoretic, să le reprezinte. De altfel, Victor Alistar a și acționat cu dispreț față de organizațiile care nu i-au susținut candidatura, invitând ONG-uri fără niciun fel de competență în domeniul justiției sau media (cum ar fi Asociația Profesională a Transportatorilor) la consultările referitoare la realizarea Ghidului privind relatia dintre sistemul judiciar din Romania si mass-media în 2017”, se mai arată în comunicatul citat.

Organizațiile semnatare susțin dreptul la liberă exprimare și protest al magistraților din România și se delimitează, totodată, de pretinșii reprezentanți ai societății civile din CSM, potrivit sursei citate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22