ONU: Australia încearcă să obțină o decizie unanimă privind crearea unui tribunal independent pentru judecarea celor care au doborat zborul MH17

P.c. | 28.07.2015

Pe aceeași temă

Julie Bishop, ministrul de externe australian, incearca sa obțină o decizie unanima în Consiliul de Securitate al ONU, privind înființarea unui tribunal independent pentru judecarea celor care au doborât zborul MH17 al Malaysia Airlines, anul trecut, in estul Ucrainei, relateaza Agerpres.

 

Bishop a declarat publicatiei Sydney Morning Herald că un veto din partea Rusiei in acest caz ar însemna negarea dreptului la justiție pentru cele 298 de persoane decedate. ''Nu putem permite un veto în Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite pentru a evita justiția. Suntem datori familiilor (celor decedați) și celor care încă suferă după pierderea celor dragi'', a adăugat șefa diplomației australiene.

 

Vladimir Putin, președintele rus, a declarat ca este prematur și contraproductiv ca ONU să se pronunțe acum cu privire la crearea unui tribunal independent pentru cazul zborului MH17. Ministrul australian respinge insa aceasta idee: ''Dacă aceasta este îngrijorarea Rusiei, atunci mă aștept ca rușii să se abțină de la vot, dar eu voi pleda pentru o rezoluție adoptată în unanimitate. Dreptate amânată înseamnă dreptate negată. Suntem datori familiilor victimelor să continuăm ancheta penală cât mai rapid posibil'', a menționat Bishop.

 

CITITI SI: Zborul MH17 ar fi fost doborat de rebelii pro-rusi, conform ultimelor concluzii ale anchetei internationale (SURSE)

 

In 17 iulie 2014, un avion de linie al Malaysia Airlines cu 298 de pasageri ce zbura intre Amsterdam si Kuala Lumpur a fost doborat de o racheta in zona separatista din estul Ucrainei. Toti pasagerii au murit.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22