ONU organizeaza o sedinta la un an de la ANEXAREA peninsulei Crimeea. Rusia nu participa. Putin: Rusia si-a recuperat RADACINILE istorice

P.c. | 19.03.2015

Pe aceeași temă

Consiliul de Securitate al ONU se va intruni intr-o sedinta legata de situatia din Crimeea, la un an de la anexarea acesteia de catre Rusia. Intalnirea a fost organizata la cererea Lituaniei, relateaza ziare.com


La reuniune va participa liderul istoric al tatarilor din Crimeea, Mustafa Djemilev, care va sustine o conferinta de presa la finalul reuniunii.
 

Reuniunea va avea loc in "format Arria", presupunand consultari informale, organizate la initiativa uneia dintre cele 15 state membre ale Consiliului, care poate sa invite participanti externi. Fiecare stat membru al Consiliului poate decide daca sa participe sau nu la aceasta reuniune.
 

Ambasadorului rus la ONU, Vitali Ciurkin, a anuntat ca Rusia nu va participa la aceasta sedinta, considerand-o "contraproductiva si provocatoare.


Vladimir Putin: Rusia si-a recuperat radacinile istorice

 

Vladimir Putinpresedintele Federatiei Ruse, a declarat, la sarbatorirea unui an de la anexarea regiunii Crimeea, ca integrarea peninsulei in Federatia Rusa a permis o recuperare a radacinilor istorice si a originilor spiritualitatii si statalitatii natiunii ruse.

 

Cu ocazia implinirii unui an de la anexarea Crimeei, Putin a declarat: "Ne-am dat seama ca nu era vorba de teritoriu, caci noi avem destul", potrivit ABC News. "A fost vorba de radacinile istorice ale natiunii, despre originile spiritualitatii si statalitatii Rusiei", a subliniat Putin, citat de ziare.com

 

CITITI SI: In timp ce coordoneaza o agresiune militara impotriva Ucrainei, Vladimir Putin ofera ajutor Kievului: Vom face tot posibilul sa depasiti aceasta PERIOADA DIFICILA. In paralel, Moscova a activat exercitii militare de amploare


"Rusii impreuna cu ucrainenii sunt un singur popor. Sper ca ucrainenii vor ajunge sa condamne nationalismul extrem, pentru ca cele doua tari sa poata restabili relatiile normale", a spus liderul rus.
 

Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea in martie 2014, dupa inlaturarea, pe fondul protestelor, a regimului prorus ucrainean condus de Viktor Ianukovici. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014 in regiunile Donetk si Lugansk, s-a soldat pana acum cu peste 6.000 de morti.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22