Opoziția a depus semnăturile de convocare a sesiunii parlamentare extraordinare

Redactia | 23.01.2019

Opoziția a depus solicitarea de convocare a unei sesiune parlamentare extraordinare în perioada 28-31 ianuarie.

Pe aceeași temă

Sesiunea ar trebui să aibă pe ordinea de zi respingerea ordonanței lăcomiei PSD-ALDE, abrogarea Legii recursului compensatoriu, dezbaterea bugetului de stat. 114 deputați ai PNL și ai partidelor de opoziție USR, PMP și neafiliați aparținând Pro România au semnat pentru convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului.

„Domnii Dragnea și Tăriceanu, plecați în vacanțe, nu au răspuns solicitării PNL de a convoca Parlamentul în sesiune extraordinară. Astăzi, am depus solicitarea și lista de semnături cu mai mult de o treime dintre deputați pentru convocarea, de urgență, a unei sesiuni extraordinare pentru: respingerea Ordonanței lăcomiei PSD-ALDE, ordonanța care a aruncat în aer cursul leu/euro, care sărăcește populația, blochează creditarea și alungă investitorii; abrogarea legii privind recursul compensatoriu și stoparea de urgență a infracțiunilor săvârșite de eliberații lui Tudorel Toader care pun in pericol zi de zi siguranța și integritatea fizică a românilor; dezbaterea și adoptarea Bugetului de stat și al asigurărilor sociale pe 2019, bugetul care trebuia să fie deja aplicabil pentru a da drumul investițiilor, pentru predictibilitate în mediul economic și social“, a declarat prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan.

Ea a precizat că PNL a strâns 114 semnături de la deputații PNL, USR, PMP și Pro România pentru convocarea unei sesiuni extraordinare.

„Președintele Camerei Deputaților este obligat să convoace o sesiune extraordinară atunci când cel puţin o treime din numărul deputaţilor solicită acest lucru! Parlamentul trebuie să iasă din vacanță și să ofere soluții la Legea recursului compensatoriu care, prin eliberarea a 14.000 de deținuți, a creat un haos în toată țara. Nu este săptămână în care să nu auzim de un incident major în care să fie implicat un deținut care a fost eliberat de prevederile acestei legi. De asemenea, să stopeze efectele OUG lăcomiei lui Dragnea-Vâlcov-Teodorovici-Dăncilă care a împins cursul Euro la cel mai mare nivel din istorie, a adus sistemul energetic în colaps, a îngenuncheat băncile românești prin taxe suplimentare, a stopat orice investiție a operatorilor de comunicații și vor produce scumpiri în lanț pentru populație la toate facturile.
Nu în ultimul rând, Parlamentul trebuie să primească și să dezbată Bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. România are nevoie de un buget de dezvoltare. Atenție! Buget de dezvoltare – nu buget de subzistență pentru români și pentru căpătuiala baronilor“, a subliniat Turcan.

Prim-vicepreședintele PNL a mai declarat că, „dacă Dragnea a închis ușa avionului privat și a plecat în vacanță, este treaba lui, însă Dragnea nu poate închide și ușile Parlamentului, ci este obligat, prin semnăturile opoziție, să deschidă lucrările Camerei Deputaților și să dezbată de urgență aceste legi“.

Potrivit Regulamentului, „Camera Deputaţilor se întruneşte şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor. Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face în scris şi va cuprinde ordinea de zi, precum şi perioada de desfăşurare a sesiunii. Neaprobarea de către Cameră a ordinii de zi solicitate împiedică ţinerea sesiunii extraordinare. Convocarea Camerei Deputaţilor se face de către preşedintele acesteia“.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22