Oprea a depus la Senat o cerere de reluare a votului în cazul urmăririi sale penale

E.b. | 23.09.2016

Senatorul Gabriel Oprea a anunţat, pe Facebook, că a depus la Senat cererea către Călin Popescu Tăriceanu pentru reluarea votului asupra solicitării DNA de urmărire penală în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă.

Pe aceeași temă

 

 

El afirmă că intenţia sa de nu este de a "fugi de Justiţie", dar consideră că dosarul este o "răfuială" politică.

 

"Am depus astăzi cererea către Preşedintele Senatului. Nu a fost şi nu este intenţia mea să fug de Justiţie. Însă ceea ce se întâmplă cu acest dosar nu este în regulă. Vreau dreptate pentru Bogdan Gigină, dar dosarul acesta nu pare a fi despre dreptate, ci despre răzbunări şi răfuieli cu substrat politic", scrie Oprea pe Facebook.

 

El a postat pe Facebook şi o fotografie cu cererea semnată şi adresată preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

 

Partidul Naţional Liberal a anunţat joi că va solicita luni reluarea votului în Senat în cazul începerii urmăririi penale împotriva lui Gabriel Oprea. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că social-democraţii nu se vor opune în cazul unei solicitări oficiale de reluare a votului în cazul lui Gabriel Oprea şi spune că principalii vinovaţi de actuala situaţie sunt cei care l-au "creat" ca lider politic şi l-au încurajat, respectiv fostul preşedinte Traian Băsescu şi "alte instituţii".

 

Biroul Permanent al Senatului va discuta în şedinţa de luni solicitarea PNL, urmând ca senatorii să solicite Comisiei juridice un punct de vedere cu privire la posibilitatea regulamentară a demersului.

 

Între timp, inclusiv Gabriel Oprea a scris pe Facebook că va cere reluarea votului şi nu vrea să se opună Justiţiei, afirmând că a "greşit" atunci când le-a cerut colegilor să voteze împotriva cererii DNA.

 

Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat joi, pentru News.ro, că votul asupra cererii procurorilor DNA în cazul lui Gabriel Oprea nu poate fi reluat pentru că nici Constituţia, nici Legea privind responsabilitatea ministerială ori Regulamentul Senatului nu prevăd acest lucru, singura ”opţiune firească” fiind demisia lui Oprea.

 

Senatorii au respins, luni, prin vot secret cu bile, cererea Procurorului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”împotriva” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22