Oprescu cere anularea probelor obținute cu interceptări. Probele, contestate în 11 dosare

Tudor Despina | 10.03.2016

În 11 dosare de corupție au fost ridicate deja excepții de neconstituționalitate referitoare la interceptări. Și Sorin Oprescu urmează să facă același lucru.

Pe aceeași temă

 

Un număr de 11 dosare privind fapte de corupție au fost deja vizate de excepții de neconstituționalitate cu privire la interceptări, după decizia Curții Constituționale, potrivit unor surse judiciare. Exemplul va fi urmat și de primarul suspendat al Capitalei. Avocatul lui Sorin Oprescu, Viorel Mocanu, a spus joi că va contesta probele din dosar bazate pe suportul tehnic al Serviciului Român de Informații, asta după ce CCR a declarat neconstituționale interceptările făcute de SRI la cererea procurorilor.

 

Avocatul Mocanu a declarat pentru Adevărul că interceptările ambientale reprezintă 1/3 din materialul probator pe care sunt fundamentate acuzațiile față de toți inculpații în dosar.“Este vorba de procesele-verbale privind patru discuţii ambientale şi cele privind două filaje, din două zile”, a explicat avocatul. Dosarul lui Oprescu se află în Cameră preliminară și are termen stabilit pentru 24 Martie la Curtea de Apel București.

 

Mai mult, Sorin Oprescu a depus plângere împotriva judecătoarei Camelia Bogdan. Precizările au fost făcute joi, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, acolo unde primarul suspendat a mers pentru a depune plângerea împotriva judecătoarei de la Curtea de Apel București.

 

Am depus o plângere împotriva judecătoarei Bogdan Camelia, pentru că în ședința de judecată în care era vorba despre validarea sau nu a arestării, a făcut apel la o serie întreagă de fapte care nu aveau nicio legătură cu presupusa faptă. Mai mult, consider că (Camelia Bogdan) și-a îndeplinit obligațiunile luând un rol de <procuror șef> și recomandând procurorului, ca și când aș fi fost absolut vinovat și ca și când ar fi fost vorba despre o sentință, și nu de o discuție asupra arestării preventive”, a spus Oprescu la sediul CSM, potrivit Mediafax.

 

Alte opt persoane sunt judecate în dosarul lui Oprescu, fiind suspectate că, împreună cu primarul suspendat al Capitalei, au creat un grup infracțional care ar fi sustras bani din bugetul Primăriei Capitalei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22