Oprescu: Nu il cunosc pe patronul HexiPharma. Chestiunea cu infectiile e exagerata

Vlad Toma | 10.05.2016

Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, a fost legat acum cateva zile de Hexi Pharma, in urma aparitiei unor informatii care aratau ca afacerile acestei firme ar fi inceput cu ajutorul Spitalului Universitar, care a oferit un spatiu acestei firme, pe baza unui contract de Sorin Oprescu, care era directorul acestei institutii in perioada respectiva.

Pe aceeași temă

 

Oprescu a declarat astazi ca nu il cunoaste pe Condrea, patronul firmei Hexi Pharma, ci pe tatal acestuia, care era farmacist sef la Spitalul Universitar, anunta Agerpres

 

Conform sursei citate, fostul primar a sustinut de asemenea ca "este exagerata chestiunea cu infectiile care provoaca moartea oamenilor".

 

Digi 24 a anuntat zilele trecute ca in 1994, Hexi Pharma - la vremea respectiva Universitar Farma - a primit de la Spitalul Universitar spatiu gratuit pentru activitatea de producere de medicamente, plata facturilor pentru utilitati si acoperirea a 20% din cheltuielile de productie.

 

Contractul a fost semnat de Sorin Oprescu, care ocupa functia de director al Spitalului Universitar, de directorul Ion Mateescu si de Virgil Condrea, sef de productie al Universitar Pharma. 

 

Avocatul lui Oprescu a respins orice legatura intre clientul sau si HexiPharma: "Însă cert e că dacă lucrurile au stat aşa a existat o comisie, alţi factori decidenţi, care să fi acordat sediul social şi punct de lucru unei farmacii la vremea respectivă, nu această societate despre care faceţi dumneavoastră vorbire astăzi. Nu este decizia lui singulară de a înfiinţa această farmacie în Spitalul Universitar”, a declarat pentru Digi24 Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22