Oprișan: Alegerile le-a pierdut PSDragnea. Avem alt PSD. Discuția despre justiție a încetat

Redactia | 28.05.2019

Baronul PSD de Vrancea a anunțat după ședința restrânsă a PSD că ”discuția despre justiție a încetat” și că cei care au probleme cu justiția nu au ce să mai caute în conducerea PSD.

Pe aceeași temă

"Am recepționat mesajul cetățenilor româniei. Alegerile le-a pierdut PSDragnea. Astăzi avem un alt PSD, preocupat de problemele reale ale românilor. Discuția pe justiție în PSD a încetat. Justiția trebuie să fie independentă, să aibă toate condițiile să funcționeze. Trebuie ca toți cei care fură de la comunitate să meargă la pușcărie, dar pe probe concrete, nu pe denunțuri", a declarat Marian Oprișan la ieșirea de la ședința BPN al PSD.

Conducerea centrală a PSD a discutat marți, în ședința de marți a BPN, despre calea de urmat și a decis că orice continuare a bătăliei pe tema justiției va fi decontată negativ în continuare de partid, motiv pentru care trebuie să înceteze.

Direcția ar fi fost asumată și de premierul Viorica Dăncilă, președinte executiv al PSD, care a preluat conducerea partidului, după ce președintele Liviu Dragnea a intrat la pușcărie. Dăncilă chiar ar fi spus că lupta împotriva justiției ”a omorât” PSD, scrie site-ul Digi 24, după ce în alegerile europarlamentare de duminică partidul a obținut un scor cu puțin peste 20%.

Mai mulți membri din conducerea PSD s-au referit la tema justiției ca fiind una sensibilă și că acest lucru a fost decontat de partid în alegeri.

De altfel, ieșit din ședință de partid, Marian Oprișan, baronul PSD de Vrancea a confirmat această direcție, anunțând că ”PSDragnea a pierdut alegerile” și acum PSD trebuie să devină alt partid, preocupat cu adevărat de problemele cetățenlor.

S-au avansat variante de lucru pentru mai departe, precum 'ingroparea' totală a subiectului, însă nu este clar cum se va face acest lucru pentru că sunt decizii ale CCR care trebuie puse în practică în sensul modificării legislației în domeniul justiției, cel puțin la Parlament.

Din discuțiile din PSD s-a degajat ideea ca Guvernul să fie exclus din orice discuție pe modificarea prin OUG a legislației în domeniul justiției, în afara situațiilor pur tehnice, scrie stiripesurse.ro.

De altfel, ca președinte interimar, Dăncilă va face marți un tur al PSD, având programată o ședință la parlament cu toți deputații și senatorii partidului.

Întâlnirea este prima de la pierderea alegerilor și de la înscăunarea lui Dăncilă la șefia PSD după condamnarea la închisoare a președintelui Liviu Dragnea, aflat în carantină la penitenciarul Rahova.

Funcția de președinte al Camerei Deputaților ocupată temporar de deputatul PSD Carmen Mihălcescu.

De la ora 18.00, liderii filialelor PSD, adică baronii locali ai PSD, se vor reuni într-o ședință CEX pentru a analiza rezultatul alegerilor și a stabili calea de urmat pentru Congres, remaniere și candidatul la prezidențiale, precum și o reformă a partidului.

Este așteptată o schimbare a secretarului general PSD Codrin Ștefănescu, printre numele vehiculate fiind Marcel Ciolacu, Rodica Nassar și Niculae Bădălău.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22