Oprisan: Terminati cu ipocrizia si modificati blestemata de lege a incompatibilitatilor

I. P. | 18.10.2015

Marian Oprișan, șeful organizației PSD Vrancea, le-a cerut colegilor săi de partid, duminică, la Congresul extraordinar, să lase ipocrizia la o parte și să modifice legea incompatibilităților aleșilor locali, pe care a catalogat-o drept "blestemată".

Pe aceeași temă

"Înțelegem integritatea, nevoia de curățenie, dar trebuie să înțelegem și nevinovăția și abuzul. Modificați - pentru că vă cer de trei ani acest lucru - această blestemată lege a incompatibilităților din România, care a făcut numai necazuri și românilor și administrației din România!", a spus Oprișan, citat de Agerpres.

 

El a solicitat și repornirea procesului de descentralizare.

 

"Domnule Dragnea, domnule Ponta, haideți să terminăm cu ipocrizia în România! Nu putem ține primari, președinți de consilii județene, directori de direcții, angajații administrației publice locale cu salarii de mizerie ca să vehiculeze milioane de euro", a adăugat Oprișan.

 

El a ținut să sublinieze că asocierea PSD cu comunismul este inventată de adversarii politici.

 

"Cum să acuzi PSD de comunism când, în frunte cu Ion Iliescu, eu, pe 21 decembrie, am plecat la București să dăm jos acel regim comunism din România? (...) A asocia PSD cu comunismul este cea mai mare porcărie pe care am auzit-o vreodată. Noi am dat regimul comunist jos și tot ce reprezenta el rău în țara noastră", a susținut Oprișan, citat de Agerpres.

 

Social-democratul a precizat că nu candidează la nicio funcție în conducerea centrală a PSD, deoarece are un proces pe rol.

 

"Cred în lupta anticorupție, dar cred că lupta aceasta poate fi schimbată numai schimbând sistemul, legile și principiile de funcționare ale societății. Putem aresta oricâți politicieni vrem, vor veni alții care vor face exact aceleași greșeli, pentru că sistemul este greșit, legile sunt greșite și datoria noastră, chiar dacă nu am făcut-o în ultimii ani, este să schimbăm legile (...), ca legea să-i protejeze pe oameni", a arătat social-democratul, menționând că nu este vorba de afectarea capacității unor instituții de a lupta împotriva corupților.

 

CITIȚI ȘI: UPDATE: Congres extraordinar PSD: 23 de lideri candideaza pe 14 functii de vicepresedinti

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22