Oprișan, vrednic este. BOR l-a premiat iar unul dintre preoți a vrut să-i sărute mâna

Dora Vulcan | 15.10.2019

Modelul Dragnea, care a primit ordinul Sfinţilor Martiri Brâncoveni din mâna preafericită a patriarhului Daniel, ocazie cu care i s-a cântat ”Vrednic este”când actualul pușcăriaș era vicepremier face emuli

Pe aceeași temă

Modelul Dragnea, care a primit ordinul Sfinţilor Martiri Brâncoveni din mâna preafericită a patriarhului Daniel, ocazie cu care i s-a cântat ”Vrednic este”, când actualul pușcăriaș era vicepremier, face emuli. A venit rândul lui Marian Oprișan, baronul PSD de la Vrancea, căruia unul dintre preoți a vrut chiar să-i sărute mâna, de fericire pentru banii dați de Oprișan, președinte al Consiliului Județean, pentru investițiile BOR într-un stat laic. Din banii CJ Vrancea, adică ai contribuabililor. Adică ai noștri.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost decorat luni de ÎPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei cu Ordinul Sfântul Mucenic Sava de la Buzău, Clasa I, „în semn de apreciere si multumire pentru sprijinul material si moral oferit la realizarea lucrarilor de zidire si infrumusetare a Bisericii cu hramul Sf Cuvioasei Parascheva din Focsani si a altor Biserici de pe cuprinsul judetului” din Focșani.

„Nu doar pentru acest edificiu ecleziastic de mare importanță, ci pentru toate proiectele de mare anvergură pe care le-aţi făcut în anii de administraţie în judeţul Vrancea şi pentru faptul că în aparatul
administrativ al județului Vrancea pe lângă dumneavoastră sunt oameni recrutaţi din mijlocul bisericii, crescuţi aşa cum spunea vrednic Vlădică, în miros de tămâie şi gust de prescură, sunt oameni cinstiţi care vă slujesc cu multă dăruire şi credinţă, noi vă dăruim o icoană a Maicii Domnului, ocrotitoarea domniei voastre”, a spus, în timpul ceremoniei, preotul catedralei din Focșani, Florin Răuţă.

În timpul ceremoniei un preot a încercat să-i sărute mâna baronului de Vrancea, dar Oprișan își retrage mâna înainte ca preotul să apuce să-i sărute mâna.

„Atotmilostivul Dumnezeu, pentru rugaciunile Sf. Mucenic Sava de la Buzau, sa daruiasca domniei sale si colaboratorilor sai de la Consiliul Judetean sanatate deplina, zile indelungate, indeplinirea dorintelor si multe bucurii duhovnicesti”, au mai zis preotii.

Dupa care corul bisericesc si preotii i-au cantat lui Marian Oprisan 'Vrednic este!”.

Șeful CJ Vrancea a mai primit o icoana a Maicii Domnului „pentru tot ce infaptuiti pentru judetul nostru, intru multi ani”, plus un buchet de flori.

”Catedrala este gata din punctul nostru de vedere, al autoritatilor locale, in schimb, din punct de vedere al Bisericii Ortodoxe, ea urmeaza acum niste proceduri de care nu mai suntem noi responsabili, este vorba de pictura, catapeteasma si alte lucrari la altar. Cat timp noi suntem pe acestea meleaguri, vom asigura finantarea ca in maximum doi ani, pentru ca am inteles de la inaltele fete bisericesti ca pictura o sa dureze cam un an si jumatate, doi, lucrarile la catedrala sa fie finalizate. Lacasul de cult este deja operational din punct de vedere al slujbelor care se vor oficia intr-un spirit modern in aceasta frumoasa catedrala a judetului Vrancea si a Municipiului Focsani", a declarat presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan.

Luni a avut loc, la Focșani, slujba de sfințire a Catedralei Ortodoxe, ce poartă hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Catedrala a fost începută în urmă cu 18 ani și a fost realizată în cea mai mare parte cu fonduri publice de la Consiliul Judeţean Vrancea şi Consiliul Local Focşani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22