Orban a demis-o pe Olguța Vasilescu: Cum să-l consiliez pe șeful unui guvern de maneliști?

Laurentiu Gheorghe | 13.11.2019

Premierul Ludovic Orban a spus la începutul ședinței de miercuri a Guvernului că a mai demis mai mulți PSD-iști din funcții, dar „cea mai mare plăcere” a fost s-o demită pe Olguța Vasilescu.

Pe aceeași temă

„Am mai demis încă un rând de reprezentanți ai PSD, dar plăcerea cea mai mare mi-a făcut să demit… că am descoperit că dna Olguța Vasilescu era consilier al premierului și am eliberat-o de această grijă, să se ocupe de campanie”, a spus Orban la începutul ședinței de guvern de miercuri.

Olguța: Frustrații de la PNL, guvern de maneliști

La câteva minute după anunțul premierului, a venit și replica Olguței Vasilescu, șefa de campanie a Vioricăi Dăncilă: „Ludovic cel mic m-a demis din funcția de consilier onorific. Ce aș fi putut eu să îl consiliez pe șeful unui guvern de maneliști? (...) Ce bucurii mărunte au frustrații de la PNL”

Social-democrata Lia Olguța Vasilescu, a spus că a fost demisă din funcția de consilier al șefului Executivului, spunând că era vorba despre o funcție onorifică, care nu era remunerată și că mandatul său încetase oricum, odată cu al lui Dăncilă.

Postarea Olguței Vasilescu

„Ce bucurii mărunte au frustrații de la PNL... Ludovic cel mic anunță că m-a demis din funcția de consilier onorific al premierului, funcție neremunerata, oricum... Păi, eu nu eram consilier la tine, că să mă demiți tu de pe undeva! Eu am fost consilierul Vioricăi Dancila și mandatul mi-a încetat odată cu al ei”, a scris Vasilescu, pe Facebook, la scurt timp după anunțul premierului Orban.

Ea l-a ironizat pe Orban, precizând că s-a prins cam târziu că nu mai vine la muncă de două săptămâni: „Ce aș fi putut eu să îl consiliez pe șeful unui guvern de maneliști care taie pensii și salarii, când eu știu doar să le cresc? Pe infrastructură, la fel, ce aș putea să consiliez un premier care, când a fost ministru la Transporturi, a construit km de hărții și niciun cm de autostrada? Ăștia nu au ce face și demit oameni care nu sunt în guvernul lor, doar că să se dea importanți! Ludovic, după două săptămâni te-ai prins că nu vin la serviciu? Crezi că sunt că ține să dau consultații telefonice?”

Ludovic Orban a anunțat miercuri, la începutul ședinței de guvern, că a demis-o pe Lia Olguța Vasilescu din funcția de consilier al primului ministru, funcție în care fusese numită în primăvara acestui an de Viorica Dăncilă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22