Orban a modificat statutul ca să-i poată demite pe șefii de filiale care fac blat cu PSD

Dora Vulcan | 30.07.2018

Statutul liberalilor a fost modificat luni și validat de Biroul Politic Național pentru ca demiterea unei președinte de organizație să se poată face cu votul a jumătate plus unu și nu cu votul a două treimi din membrii BPN, așa cum este acum, astfel încât şefii de filiale care fac blat cu PSD să poată fi demişi mai uşor.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Modificarea statutului în sensul simplificării demiterii unui lider de organizație județeană a fost aprobată și în Biroul Politic Național al PNL, cu 31 de voturi pentru, 17 voturi împotrivă și 6 abțineri, anunță G4Media.ro.

 

Ludovic Orban va putea astfel să scape mult mai ușor de blatiști dar și de liderii de filiale care pun la cale convocarea unui congres extraordinar pentru îndepărtarea sa de la conducerea partidului, scrie Mediafax, care citează surse politice.

 

Printre cei care au votat împotrivă sunt primvicepreședintele PNL și lider al senatorilor liberali, Iulian Dumitrescu, liderul PNL București Cristian Bușoi și deputații Gigel Știrbu și Cristian Buican, potrivit Mediafax. Pe lista lor G4Media.ro îi adaugă și pe Alina Gorghiu, Marian Petrache  Anca Boagiu, Mugur Cozmanciuc, Cristian Olteanu, Gigel Știrbu, Gheorghe Falcă și Dan Motreanu.

 

De cealaltă parte, au dat vot de susținere primvicepreședinții PNL Ilie Bolojan Bolojan, Raluca Turcan și Dan Motreanu (pe care G4Media îl dă de partea celor care se opun simplificării procedurii de demitere), scrie Mediafax.

 

Modificarea statutului PNL urmează să fie adoptată în ședința de luni a Biroului Politic Național și apoi validată de Consiliul Național al liberalilor din data de 4 august. 

 

Modficarea ar face parte din strategia liderului PNL, Ludovic Orban, care va putea, astfel, să-i demită mai ușor pe unii lideri ai organizațiilor liberale, în contextul frământărilor create de alcătuirea listelor pentru europarlamentarele de anul viitor.

 

 

 

Constestatarii lui Orban au apărut după ce acesta a depus plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă

 

 

În ultimele săptămâni mai mulți lideri de organizații județene ale PNL l-au criticat pe Ludovic Orban, mai ales după ce acesta a depus plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, explică G4Media.ro. Liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, și el parte a taberei contestatarilor lui Orban, a solicitat săptămâna trecută chiar organizarea unui congres extraordinar pentru a decide dacă actuala conducere mai are sau nu susținere.

 

Unul dintre cele mai dure atacuri împotriva lui Ludovic Orban a venit din partea prim-vicepreședintelui Iulian Dumitrescu, totodată și lider al PNL Prahova,  pe motiv că nu a consultat partidul înainte de a depune o sesizare penală împotriva premierului Dăncilă.

 

”Domnul Iulian Dumitrescu a ieșit din muțenie atunci când am declanșat cel mai dur atac la adresa PSD. Îl aștept să exprime opinii critice față de PSD, față de clica lui Dragnea și a camarilei sale, îl aștept să fie la fel de vocal față de abuzurile guvernului”, a fost replica lui Orban.

 

Iulian Dumitrescu este cunoscut în partid drept unul dintre liberalii care fac ”blat” cu PSD. El este un obișnuit al emisiunilor Antenei 3 și abonat la contracte cu statul prin intermediul firmelor pe care le controlează.

 

Dumitrescu mai este cunoscut în PNL și pentru încercarea de a-i lua locul lui Orban, fiind sprijinit de contestatarii lui liderului liberal grupați în tabăra care l-a susținut pe Cristian Bușoi la congresul de anul trecut, printre care Marian Petrache, Teodor Atanasiu și Mihai Voicu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22