Orban anunță că Guvernul va ataca la Curtea Constituțională depunerea moțiunii de cenzură

Laurentiu Gheorghe | 20.08.2020

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că Guvernul va ataca astăzi sau mâine la Curtea Constituțională depunerea moțiunii de cenzură în vacanța parlamentară.

Pe aceeași temă

„Am luat decizia să declanșăm conflictul juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament privind depunerea moțiuni de cenzură, Sesizarea suntem pregătiți să o finalizăm și o vom depune fie astăzi, fie mâine”, a declarat Ludovic Orban astăzi.

„O asemenea lipsă de respect față de prevederile constituționale, o asemenea bășcălie eu nu am întâlnit la niciun partid în ultimii 30 de ani”, a mai spus Orban.

Orban s-a arătat revoltat de ceea ce spune că ar fi minciunile din moțiunea de cenzură intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor".

„O asemenea colecții de minciuni, de date falsificate n-am văzut în istoria moțiunilor de cenzură de 30 de ani. La ora actuală la 10 august numărul de angajați este de peste 5 milioane de angajați. Noi avem mai mulți angajați decât înainte de pandemie. În România salariul mediu net este mai mare acum. Noi am crescut cu 5% salariul mediul net.

E o minciună gogonată scrisă de acești indivizi care nu înțeleg nimic. Noi 20 de zile n-am avut posibilitatea să dispunem măsuri de împiedicare a răspândirii virusului. Nu le e rușine baronilor PSD?”, a declarat Ludovic Orban pe holurile Parlamentului.

Și a continuat pe același ton:

„Nu le este rușine, baronilor PSD, să scrie așa ceva într-o moțiune de cenzură, că am luat bani de la investițiile pe apă și canal, în condițiile în care nu au fost în stare să semneze contractul de finanțare?! (...) Mă lăsați să termin!? Este o minciună gogonată de la cap la coadă, iar ideea de a depune o moțiune de cenzură în situația în care se află România arată iresponsabilitate, o sfidare a interesului fundamental pe care îl are România astăzi. Cum să lași țara fără guvern, când ne luptăm cu pandemia, ne confruntăm cu criza economică și trebuie să implementăm planul de relansare economică? Noi trebuie să pregătim anul școlar. Noi trebuie să pregătim programul prin care să putem accesa facilitate de reziliență și recuperare. Noi trebuie să negociem acordul de parteneriat cu UE privitor la bugetul care este alocat României pe 2021-2027, ca să nu mai vorbesc despre celelalte probleme. Să depui o moțiune de cenzură înainte de alegerile parlamentare arată aventurism politic, arată că acest partid nu a învățat nimic”, a mai spus Ludovic Orban, în Parlament, după citirea moțiunii în plenul reunit al celor două camere.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22