Orban cere demararea procedurii de revocare a Avocatului Poporului și desființarea Secției Speciale

Laurentiu Gheorghe | 14.02.2021

Ludovic Orban a declarat că dorește aducerea instituției Avocatului Poporului în cadrul constituțional și legal prin desemnarea unei persoane noi la conducerea acestei instituții.

Pe aceeași temă

„Sunt susţinătorul aducerii instituţiei Avocatului Poporului în cadru constituţional şi legal, prin desemnarea unui nou Avocat al Poporului. În acest sens există raportul care a fost depus de Avocatul Poporului pe care personal cred că trebuie respins şi trebuie demarată procedura de revocare şi desemnare a unui nou Avocat al Poporului”, a declarat Orban la finalul ședinței Biroului Politic Național, citat de News.ro.

Liderul PNL a adăugat că s-au format grupuri de lucru, pentru desemnarea unui nou Avocat al Poporului, iar la finalul discuţiilor, aceste grupuri de lucru vor prezenta propunerile în coaliţia de guvernare.

”Suntem în faza grupurilor de lucru care trebuie să prezinte propunerile către conducerea coaliţiei ca să stabilim timingul, dar în ceea ce priveşte respingerea raportului, mi se pare o chestiune normală şi firească”, a mai declarat Orban.

El a mai spsu că partidul pe care îl conduce susţine desfiinţarea Secţiei speciale, iar dosarele aflate în lucru să fie trimise spre soluţionare Parchetelor sau DNA şi DIICOT, în funcţie de obiectul acestora.

”Noi susţinem categoric desfiinţarea Secţiei Speciale, dealtfel avem proiect de lege depus încă din legislatura trecută, pentru desfiinţarea Secţiei Speciale. Punctul nostru de vedere a fost că dosarele care există la SIIJ să fie preluate de Parchete, în funcţie de specializarea Parchetelor. Ce ţine de Parchetul General să meargă la Parchetul General, ce ţine de DNA sau DIICOT să se ducă la DNA sau DIICOT”, a declarat Ludovic Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22