Orban: Cine folosește resurse publice pentru campania internă a PNL să plece de la Palatul Victoria

Redactia | 20.07.2021

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune, legat de documentul cu antetul guvernului care dă indicații liderilor din PNL, că cine a luat o astfel de decizie „trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”.

Pe aceeași temă

UPDATE - Premierul Florin Cîțu a cerut marți dovezi despre autenticitatea documentului apărut în presă și care conține, sub antetul Guvernului, indicații pentru partid.

Premierul Florin Cîțu a negat marți orice legătură cu documentul trimis de un consilier guvernamental, cu antetul guvernului, către liderii de partid. El a spus că nu cunoaște documentul, că nu l-a văzut, că nu a fost înregistrat la cancelaria premierului și a pus la îndoială autenticitatea lui.

Invitat să comenteze declarația lui Ludovic Orban, care a cerut plecarea sa de la guvern, Cîțu a spus că ”domnul Orban trebuie să vină cu dovezi că e adevărat. Cine spune că sunt documente reale, să vină cu dovezi, să demonstreze”.

***

„Dacă este adevărat acel document, cine a elaborat acel document şi mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcţionari sau demnitari plătiţi din bani publici în campania internă împotriva preşedintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”, a spus Orban.

Declaraţia acestuia face referire la informaţii apărute în spaţiul public potrivit cărora premierul Florin Cîţu ar implica resurse publice în campania internă a PNL.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, marți, întrebat despre un document cu antetul Guvernului transmis de echipa lui Florin Cîțu în care se stabilesc linile de comunicare ale candidatului pentru șefia PNL, că „cine a hotărât să folosească resurse publice (...) în campania internă împotriva președintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”.

Orban l-a criticat pe premierul Cîțu și pentru întâlnirile pe care le are cu primarii din țară la Guvern.

„Dacă este adevărat acel document, cine a elaborat acel document și cine a hotărât să folosească resurse publice, funcționari sau demnitari plătiți din bani publici, în campania internă împotriva președintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria.”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta s-a referit la un document transmis în PNL, cu antetul Guvernului, în care echipa lui Florin Cîțu stabilește „linii de comunicare” pentru liderii PNL.

Potrivit documentului, liderilor PNL care îl susțin pe Cîțu li se cere să iasă mai mult la tv, „inclusiv miniștrii care îl susțin pe premier”.

De asemenea, echipa lui Cîțu cere informații despre tabăra Orban „pentru a le da în presă” și vorbește despre „diferența de clasă între „team orban si echipa câstigatoare.”

Întrebat și despre recentele întâlniri dintre premier și primari, de la sediul Guvernului, Orban a spus că și-ar fi dorit ca astfel de discuții să aibă loc și înainte ca premierul să își anunțe candidatura la șefia PNL.

„Nu e nimic rău dacă au întâlniri la Palatul Victoria cu primari. Sigur, mi-aș fi dorit ca aceste întâlniri să fi avut loc și înaintea anunțării candidaturii domnului Florin Cîțu”, a spus Ludovic Orban.

Orban s-a referit, marți, și la fotografia de la Cluj, în care acesta apare singur pe primul rând, în timp ce restul liderilor sunt pe scenă alături de Florin Cîțu.

Pentru mine, a fi preşedintele Partidului Naţional Liberal înseamnă o răspundere uriaşă, o povară imensă şi o misiune pe care am înţeles să o îndeplinesc aşa cum am putut mai bine. Vreau să le transmit unora mai puţin obişnuiţi cu PNL: cine umileşte preşedintele Partidului Naţional Liberal umileşte Partidul Naţional Liberal în ansamblul său şi, la urmă, îl umileşte pe fiecare dintre membrii Partidului Naţional Liberal, provocând un grav deserviciu nouă, fiecăruia dintre noi”, a spus Orban în discursul susţinut la conferinţa de alegeri a PNL Prahova.

El a subliniat că oamenii judecă un partid aflat la guvernare după lucrurile făcute concret, arătând că PNL trebuie să sprijine primarii, astfel încât ei să poată duce la bun sfârşit proiectele.

„Sunt mâhnit, sincer vă spun, sunt mâhnit că în discursul public al unor colegi nimeni nu vorbeşte despre guvernarea PNL în vreme de pandemie şi nimeni nu spune un lucru, că izvorul relansării economice care duce la cea mai mare creştere economică de la nivelul Uniunii Europene al României se datorează acelei guvernări în care noi am luat măsuri peste măsuri de susţinere a cetăţenilor, a mediului de afaceri, a profesiilor liberale, a tuturor celor afectaţi de pandemie. Am injectat capital, am lăsat capital în companii, am susţinut companiile prin seturi de măsuri la care nu s-a gândit nimeni în alte ţări din Uniunea Europeană. Creşterea economică a început în trimestrul patru, din decembrie (...) şi va continua această creştere economică”, a mai spus Orban.

G4Media.ro a publicat duminică un document trimis de la Guvern, cu antetul Guvernului, către activul de partid. În document era expusă o strategie de imagine pentru promovarea lui Florin Cîțu.

În plus, documentul le cerea membrilor de partid informații compromițătoare despre Ludovic Orban pentru a fi scurse în presă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22