Orban: Cîțu nu a avut acordul meu și nici al forurilor statutare din PNL pentru revocarea lui Nazare

Redactia | 08.07.2021

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a arătat deranjat de modul în care Florin Cîțu a făcut remanierea ministrului liberal al Finanțelor, Alexandru Nazare.

Pe aceeași temă

Orban a spus că premierul nu a avut acordul său și nici al forurilor statutare ale partidului.

De asemenea, el a ținut să puncteze faptul că „nu e nicio legătură între remaniere și rectificarea bugetară”.


"M-a deranjat faptul că a spus că a avut acordul meu. Nu a avut acordul meu și nici al forurilor statutare ale PNL. De asemenea, știți că la ședința Coaliției am participat alături de domnul Barna, de domnul Kelemen Hunor dar prim-ministrul nu a fost prezent. Nu a avut acordul meu și nici al forurilor statutare. Eu am urmărit activitatea ministrului Finanțelor și în privința acestuia chiar avem motive de mândrie nu de remaniere. Ratingurile de țară, modul în care a administrat execuția bugetară; suntem cu deficit bugetar mai mic cu 1,6% ...", a declarat Orban.

Mai mult, Orban spune că, de fapt, remanierea lui Nazare nu este susținută de vreun motiv serios.

„Nu există un motiv serios pentru a susține această remaniere. (...) Orice discuție ar fi trebuit să fie făcută în coaliție. Sunt niște pași procedurali care trebuiau urmați. Deocamdată e un fapt și nu am altceva de făcut decât să spun că această remaniere nu are motive obiective", a explicat liderul PNL.

Orban a mai spus că ”aș vrea să sper că nu e nicio legătură între remaniere și rectificarea bugetară, că nu e nicio legătură între faptul că nu a apărut în poză și e demis, deși mi-e foarte greu”.


Premierul Florin Cîțu l-a demis joi din funcție pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare invocând întârzierea anumitor proiecte legate de fondurile europene și evaziunea fiscală.

Premierul a susținut că a avut o discuție marti seara cu liderii Coaliției în care i-a informat despre intenția sa și i-a cerut lui Nazare să-și dea demisia, dar acesta a refuzat. Cîțu a mai spus că a avut o discuție cu toți liderii coaliției și în această dimineață. El a precizat că niciunul nu s-a opus.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22