Orban despre declarația lui Iohannis: O manevră a echipei premierului cu scop propagandistic

Laurentiu Gheorghe | 22.09.2021

Ludovic Orban consideră că din tabăra lui Florin Cîțu a fost lansată știrea că președintele Klaus Iohannis îl susține la șefia PNL pe premier: „e cusută cu ață albă”.

Pe aceeași temă

Ludovic Orban susține că tabăra lui Florin Cîțu a lansat pe piață informația că președintele Klaus Iohannis îl susține pe premier, comentând că declarația șefului statului a fost făcută într-o întâlnire informală cu ziariștii care nu și-ar fi permis să o transmită mai departe.

„Mi se pare cusut cu ață albă cum a fost prezentat. A fost o întâlnire informală. Cineva a vrut să transmită presei această informație și nu cred că cineva din presă. Eu cred că e un document făcut din echipa lui Cîțu care a dat presei aceste informații din întâlnirea informală cu președintele. Nu pot să cred că președintele României se pronunță în favoarea unui candidat. Modul cum e ticluită această informație arată intentia propagandistică”, a spus Ludovic Orban la Europa FM.

Întrebat despre criticile președintelui potrivit cărora nu înțelege cum acționează șeful PNL, și în acest caz Ludovic Orban s-a arătat sceptic.

„Să spui că nu înțelegi reacțiile lui Ludovic? Ce, e anormal să susții PNL, e anormal să iei poziție față de deciziile unilaterale ale premierului, e anormal să respecți constituția?”, a comentat Orban.

„Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis", a spus marți, citat de Agerpres, Klaus Iohannis, aflat la New York, adăugând că actualul premier poate rămâne în funcție până la următoarele alegeri. Şeful statului a mai anunţat că va participa, sâmbătă, la Congresul PNL în care se alege preşedintele formaţiunii. El a precizat că actuala criză guvernamentală se va tranșa după congresele PNL și USR PLUS.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22