Orban despre „panarama” lui Nicușor Dan: Înțeleg că doamna Firea vrea să se victimizeze

Laurentiu Gheorghe | 22.09.2020

Premierul Orban a spus despre apelativul „panaramă” exprimat de Nicușor Dan, să nu făcea referire la Gabriela Firea, dar că „doamna Firea vrea să se victimizeze”.

Pe aceeași temă

„Nu s-a referit la doamna Firea. Inteleg ca doamna Firea vrea sa se victimizeze. Subiectul acesta e un non-subiect. Singurul subiect clar si precis e acela ca in 4 ani de zile primarul PSD nu a rezolvat nicio problema a Bucureștiului, a agravat toate problemele de fond ale Bucureștiului si in fapt nu a facut mai nimic. Chiar si pasajul de la Ciurel este o inaugurare ridicolă a unui proiect pe care nici macar nu l-a inteles primarul general, un pasaj care duce de nicaieri spre nicaieri", a declarat Ludovic Orban, intrebat marti la despre panaramele din discursul lui Nicușor Dan.

„Panarama este o mare vedetă”

Candidatul sustinut de PNL si USR-PLUS la Primaria Capitalei, Nicusor Dan, a afirmat luni ca aceasta campanie electorala pe care o duce este impotriva imposturii si a unui „urias aparat de propaganda care ne spune ca Bucurestiul nu a dus-o niciodata mai bine si niciodata nu a avansat mai mult".

El a adaugat ca este vorba despre o lupta de valori in care vrea ca fetitei sale "sa nu i se spuna ca o panaramă este o mare vedeta". Dan a mai spus ca "fiecare societate are panaramele ei, dar intr-o societate normala ele stau undeva la periferie".

Ulterior, Nicușor Dan a venit cu precizări pe Facebook si a spus ca nu a folosit interpretarea vulgara a cuvantului „panarama", iar persoanele pe care le-a avut imn vedere sunt cele doua agitatoare care vin si fac zgomot in fata sediului si care „au perturbat mai multe evenimente electorale si care sunt invitate constant in prime-time exact la televiziunile care promovează fake news-uri despre mine."

Conform definiției din DEX:

panaramă, panarame s. f. (pop., peior.) 1. persoană ridicolă, care se dă în spectacol printr-o conduită aberantă. 2. scandal, gălăgie. 3. femeie de moravuri ușoare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22