Orban, despre rectificarea bugetară: Plăți pentru Casa de Sănătate și autoritățile locale

Dora Vulcan | 25.11.2019

La rectificarea bugetară vor fi avute în vedere plățile către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, banii către autoritățile locale și deconturile de TVA către companii.

Pe aceeași temă

Proiectul rectificării bugetare va fi gata marți, urmând să fie aprobat până la sfârșitul săptămânii, a anunțat premierul Ludovic Orban.

El a spus că prioritare sunt asigurarea resurselor financiare pentru toate instituțiile publice și pentru toate autoritățile locale, pentru plata salariilor, a diferitelor drepturi sociale și a unor cheltuieli de funcționare.

Un al doilea obiectiv este rambursarea TVA către companii, ”pentru că este inadmisibil să menții în mod artificial un deficit și să lipsești companiile de dreptul lor legal", a spus Orban.

Tot pe lista de priorități a guvernului se află la rectificarea bugetară și alocarea banilor pentru decontarea tuturor plăților care trebuie făcute de Casa Națională de Asigurări în Sănătate.

"Sunt concedii medicale nedecontate de 11 luni, iar suma necesară pentru a asigura aceste plăți, sunt plăți legale care trebuie făcute către angajatori", a spus Orban.

El a spus că guvernul mai urmărește să ajungă "cât de cât la zi cu plata situațiilor de lucrări pe toate proiectele de investiții, indiferent că este vorba de investiții la nivel guvernamental sau în cadrul planului național de dezvoltare locală”.

Orban a mai spus că va trebui suplimentată suma la bugetul de stat către bugetul fondului de pensii.

Întrebat de unde vor fi tăiați bani, Orban a afirmat că vor fi reduse "cheltuielile nenecesare". Orban nu a vrut să dea exemple de "cheltuieli nenecesare", spunând că încă se fac analize.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22