Orban, după anunţul lui Ciolacu că va renunța la pensia specială: o minciună gogonată

Redactia | 24.11.2020

Premierul Ludovic Orban a comentat, luni seară, anunţul liderului PSD, Marcel Ciolacu, că va demisiona înainte de finalizarea mandatului, pentru a nu beneficia de pensie specială.

Pe aceeași temă

Premierul Ludovic Orban a comentat, luni seară, anunţul liderului PSD, Marcel Ciolacu, că va demisiona înainte de finalizarea mandatului, pentru a nu beneficia de pensie specială: ”O minciună mai gogonată, mai rar mi-a fost dat să aud”. Orban susţine că parlamentarii beneficiază de pensia specială şi dacă nu duc la îndeplinire mandatul, iar Marcel Ciolacu are deja un mandat întreg, în perioada 2012- 2016. În replică, Marcel Ciolacu i-a cerut liderului PNL să nu mai mintă în spaţiul public, afirmând că şi la finalul primului mandat a demisionat înainte de finalizarea acestuia.

”O minciună mai gogonată, mai rar mi-a fost dat să aud. Sunt obişnuit cu PSD că minte şi când respiră, dar n-aş fi crezut că pot fi capabili de asemenea demagogie mincinoasă. Domnul Ciolacu şi ceilalţi pesedişti care a anunţat domnul Ciolacu că îşi dau demisia, cei mai mulţi au mai multe mandate, ei deja beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu are deja un mandat întreg, 2012 – 2016, fiind la al doilea mandat”, a afirmat, luni seară, la Realitatea Plus, Ludovic Orban.

Acesta crede că demisia înainte de finalizarea mandatului este ”demagogie”.

”Să minţi cu atâta neruşinare românii, spunând că nu beneficiezi de pensie specială dacă îţi dai demisia înainte de finalizarea mandatului, este de neacceptat. Nu este adevărat. I se calculează pensia specială pentru perioada de mandat pe care a petrecut-o. Va avea calculată indemnizaţia pentru mandat, cu o zi în minus. Nici nu pot să calific această declaraţie. PSD a inventat pensiile speciale”, a mai afirmat liderul PNL.

Orban a precizat că există o soluţie simplă: ”Solicit domnului Ciolacu, dacă vrea să desfiinţeze pensiile speciale pentru parlamentari, că tot au majoritate, să convoace săptămâna aceasta Birourile Permanente Reunite şi să se adopte unul dintre proiectele de lege (...) încât să nu mai beneficieze niciun parlamentar de pensie specială. Demagogia asta este praf în ochi alegătorilor”.

În replică, Marcel Ciolacu a intervenit în aceeaşi emisiune şi a explicat că nu are niciun mandat întreg de parlamentar: ”Am o rugăminte către Ludovic Orban, cel puţin în spaţiul public să nu mai iasă cu minciuni. Eu sunt la al doilea mandat, dar şi la finalul primului am făcut acelaşi gest, pentru a nu beneficia de pensia specială”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu benefica de pensie specială.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22