Orban, exclus din PNL: Înseamnă că nu am nicio legătură cu gașca demolatoare pilotată de Iohannis

Redactia | 12.11.2021

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a fost exclus din PNL. Votul a avut loc la solicitarea sa după ce apropiații lui Cîțu, succesorul său la conducerea partidului l-au atacat în rafală.

Pe aceeași temă

Ludovic Orban a ieșit din ședința BEX și face declarații:

  • Sunt victima unei echipe demolatoare care a cerut excluderea mea din PNL. Sunt onorat, pentru că demonstrează clar că nu am nici o legătură cu nenorocirile făcute de Klaus Iohannis și gașca demolatoare după data de 1 iunie

  • Drepturile și libertățile membrilor PNL sunt încălcate de această gașcă demolatoare care a făcut praf partidul

  • Ar trebui să le fie rușine și când se plimbă pe stradă să stea cu ochii în pământ pentru bătaia de joc față de români

  • Iohannis ar trebui să-și ceară scuze față de cei 6 milioane de oameni care l-au votat. El a intervenit în mod nedemocratic și neconstituțional în alegerile din PNL. Avem de-a face cu premeditare și cu trădarea cetățenilor români, înșelarea speranțelor cetățenilor români

Vot covârșitor pentru excluderea lui Ludovic Orban din PNL: 31 de voturi din 35 prezenți. (2 voturi nule, 2 îimpotriva excluderii). Decizia finală va fi luată de Consiliul Național al partidului

Apropiații lui Florin Cîțu l-au atacat pe Ludovic Orban. Florin Roman, Dan Vîlceanu și Pavel Popescu sunt printre ei.

Orban a propus să se supună la vot propunerea de excludere a sa din PNL și a cerut demisia întregii conduceri a PNL, în frunte cu Florin Cîțu, potrivit surselor G4Media

Florin Roman: „Spuneați că soții sau soțiile unora din ALDE trebuie păstrați. Ce faceți e grobian acum. PNL v-a susținut mereu. Dacă vă punea premier iar președintele, îi faceati curat în casă, îi umpleati si butelia. Ați ajuns prim-ministru cu voturile PSD. A doua înscăunare, tot cu voturile PSD. Am fost martor la discuțiile cu dvs și Ciolacu.”

Dan Vîlceanu: „Ați încălcat statutul și codul etic. În integralitate codul mai ales. Trebuia să fiți exclus mai demult. V-ați făcut colegii slugi. Aveți o obsesie.”

Pavel Popescu: „Este o decizie a partidului. Eu mă voi pronunța în BEX. Nu e vorba despre persoana lui Ludovic Orban. Orice membru încalcă statutul trebuie să suporte consecințe. Aceleași pe care le-au încălcat și Cataramă și Daniel Zamfir”.

În replică, Ludovic Orban a spus că-i va cere din nou demisia lui Florin Cîțu.

„O să-i spun dlului Cîțu că nu e calificat să conducă o administrație de scară de bloc, darămite PNL”, a spus fostul șef al PNL.

El a criticat din nou PNL și pe președintele Klaus Iohannis, pentru „amantlâcul jenant cu PSD”.

Fostul președinte al PNL face planul pentru un nou partid. „Înhăitarea dintre PNL și PSD, trădându-i pe cei care au votat fiecare dintre cele două partide, nu este altceva decât o modalitate de a silui o țară întreagă la o guvernare împotriva voinței poporului român. (...) Această cârdășie inexplicabilă dintre Iohannis și PSD mă obligă pe mine și pe colegii mei cu conștiință să nu-i lăsăm fără reprezentare politică și fără speranță pe oamenii care ne-au acordat încrederea”, a scris Orban pe Facebook, la începutul săptămânii.

Recent, Orban a declarat că noul partid pe care-l va face dacă drumurile sale și ale PNL se vor despărți se va numi Forța Liberală sau Forța Națională Liberală.

Biroul Executiv al PNL s-a reunit în şedinţă vineri de la ora 11,00, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta despre negocierile avute, în ultimele zile, cu PSD şi UDMR în vederea formării unui nou guvern, anunță Agerpres. De asemenea, în şedinţa BEx al PNL se va discuta despre propuneri pentru şefia SRTv şi SRR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22