Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru s-o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean

Laurentiu Gheorghe | 09.04.2020

Premierul Ludovic Orban i-a cerut joi ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în deschiderea ședinței de guvern, să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare.

Pe aceeași temă

Premierul Ludovic Orban i-a cerut joi ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare. Orban i-a spus lui Tătaru să uzeze de prerogativele pe care le are, ca urmare a faptului că spitalele județene au trecut din subordinea Consiliilor Județene la Ministerul Sănătății.

”Pregătim procedurile”, a spus Tătaru.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în prezent sub control judiciar pentru luare de mită, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, înregistrată în 5 martie, și a anunțat că este în concediu medical.

Și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat joi că decizia privind schimbarea Sorinei Pintea din funcţie va fi luată de către ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, am luat act de renunţarea la demisia din funcţia de manager al Spitalului Judeţean 'Dr. Constantin Opriş' Baia Mare, transmisă de ec. Sorina Pintea (...)voi propune azi, oficial, ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să constate suspendarea contractului de management a ec. Sorina Pintea, din fruntea Spitalului Judeţean de Urgenţă, conf. Legii 95/2006, art. 183 alin.b., care prevede suspendarea contractului de management în caz de concediu pentru incapacitate temporară de muncă pentru o perioadă mai mare de o lună. Îi voi recomanda ministrului numirea unui manager-interimar, în persoana dr. Ioan-Vasile Pop, care a demonstrat cu prisosinţă că, în actuala criză, poate să gestioneze destinele Spitalului Judeţean”, a susține Gabriel Zetea înr-o postare pe Facebook.

La începutul luii martie Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Sorina Pintea să fie eliberată din arest preventiv şi să fie cercetată sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22