Orban: În România ritmul de creștere al cazurilor de Covid-19 este mai mic decât în alte țări

Laurentiu Gheorghe | 01.11.2020

România nu se află în situația altor țări europene care au impus restricții în urma unor creșteri dramatice a numărului de cazuri de Covid-19, a declarat duminică premierul Ludovic Orban.

Pe aceeași temă

Dacă vor fi necesare alte măsuri, acestea vor fi luate, a adăugat premierul, potrivit Mediafax.

Întrebat, duminică, la Arena Națională, unde a fost amenajat un call center DSP, despre restricțiile impuse de multe țări europene, tocmai pentru a putea avea parte de o posibilă relaxare în perioada Crăciunului, Orban a răspuns:

„Măsurile luate de diferitele țări europene au fost în urma unor creșteri dramatice a numărului de cazuri. România nu se află în situația altor țări ca și număr de infectări și mai ales ca ritm de creștere a numărului de infectări zilnice. Noi am prevăzut astfel de măsuri, uitați-vă la Germania, a închis restaurantele, teatrele. Noi am închis peste tot unde s-a depășit rata de 3 la mie. Am interzis încă de la prelungirea stării de urgență evenimentele private de tip nunți, botezuri”.

În ce privește eventuale restricții de circulație în București, premierul a afirmat că autoritățile vor evalua efectele măsurilor care au fost adoptate în urmă cu aproape două săptămâni.

„În București va exista o decizie legată de continuarea măsurilor care au fost adoptate. Dacă vor fi necesare alte măsuri după evaluări, vom lua decizii și le vom anunța public”, a declarat Orban.

De asemenea, premierul a subliniat creșterea capaccității de testare din țară care a depășit 50.000 de teste pe zi.

„În ceea ce privește metodologia de testare, este stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică, împreună cu specialiștii din comisia anti-Covid, grupul de suport tehnico-științific. Orice decizie legată de metodologia de testare se ia acolo. Sigur că, în ceea ce privește schimbarea sau adăugarea de noi categorii care să fie testate în cadrul sistemului național de testare, trebuie să depindă de capacitatea noastră de testare. Sigur, noi am depășit 50.000 de teste, cred că la ora actuală avem 53.000 capacitate instalată de testare”, a declarat premierul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22