Orban l-a pus pe Ben Oni Ardelean să-și ceară scuze jurnaliștilor pe care i-a insultat și amenințat

Dora Vulcan | 19.06.2019

Orban a spus că l-a pus pe deputatul Ben Oni Ardelean să-și ceară scuze jurnaliștilor pe care i-a insultat după ce aceasta i-a făcut nesimțiți pe jurnaliștii care au cerut acces la lucrările comisiei.

Pe aceeași temă

Orban a spus că ieșirea de miercuri a deputatul PNL este în totală contradicție cu atitudinea partidului față de presă.

„Un comportament în totală contradicție cu atitudinea noastră generală față de mass-media. PNL a respectat întotdeauna activitatea jurnaliștilor, întotdeauna a luptat pentru tranparență, întotdeauna noi am militat ca jurnaliștii să aibă accez la dezbaterile din comisii, chiar și atunci când majoritatea PSD-ALDE a vrut să secretizeze. Eu îl consider un accident. Îl cunosc bine pe Ben Oni Ardelean. El a avut întotdeauna o relație bună cu presa. Cred că era supărat din alte motive”, a spus președintele PNL, Ludovic Orban, miercuri seară, la Digi 24.

Liderul PNL spune că l-a sunat imediat pe Ardelean și că l-a pus să-și ceară scuze jurnaliștilor insultați. Orban spun că, în cazul în care Ardelean va continua cu acest comportament, va trece la sancțiuni.

L-am sunat imediat și i-am cerut să își ceară scuze tuturor jurnaliștilor față de care a avut această ieșire. Și-a cerut scuze jurnaliștilor. Asta știu. Plus că i-am atras atenția că acesta este un comportament netipic pentru noi ca partid. Noi întotdeauna am avut respect pentru mass-media, întotdeauna am încercat să susținem mass-media în munca de informare pe care o face. E destul că îi tratează cu superioritate și aroganță alții. Eu nu mă aștept din partea niciunui reprezentant al PNL să aibă un asemenea comportament. O dată accept așa ceva, a doua oară nu voi mai accepta așa ceva. O să urmeze o sancțiune”, a spus Orban.

***

Deputatul PNL Ben Oni Ardelean a avut miercuri o ieșire necontrolată la adresa jurnaliștilor care voiau să participe la ședința Comisiei de politică externă, numindu-i pe aceștia nesimțiți” și cu tupeu și i-a amenințat că va cere să li se retragă acreditările de intrare în Parlament.

„Nu accept niciun fel de tupeu Și nesimțire din partea nimănui, indiferent cine este acela”, a răbufnit Ardelean împotriva mai multor jurnalişti care au insistat să fie prezenți la o ședință publică a comisiilor de politică externă, potrivit unei înregistrări făcute de Realitatea TV.

„Nu mai încercați prin nesimțire și prin tupeu să-mi spuneţi mie când să votez accesul presei şi dacă mai faceţi presiuni de genul respectiv vă mai spun o chestiune, o să cer imperativ ca pentru chestiunile respective, care v-am spus ca sunt legate de nesimţire şi tupeu, o să cer ca în momentul respectiv să vi se retragă acreditarea”, a insistat deputatul liberal.

”Tupeul jurnaliștilor” a constat în solicitarea legitimă de a li se permite accesul în comisie în momentul în care aleşii discutau despre declarația comună a Parlamentului privind situația din Republica Moldova.

Adevărata problemă, pe care trebuia sa o sesizeze liberalul, a fost dată de absențele nemotivate ale colegilor săi de la PNL dar și de la putere, ședința fiind suspendată din lipsă de cvorum.

Ben Oni Ardelean, împreună cu președintele comisiei, senatorul PSD Cristian Dumitrescu, s-au opus prezenței jurnaliștilor la lucrările comisiei, pe motiv că aceasta nu este publică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22