Orban: Moțiunea e pentru ca PSD să pună mâna pe putere, ca să organizeze alegerile și să fure la vot

Laurentiu Gheorghe | 17.08.2020

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că dezbaterea moțiunii de cenzură nu poate fi dezbătută în vacanța parlamentară iar dărâmarea guvernului este un act iresponsabil, împotriva intereselor României.

Pe aceeași temă

Liderul PNL a susținut că scopul PSD este să pună mâna pe putere pentru a organiza alegerile și a fura la vot.

„Moțiunea de cenzură reprezintă încă un act iresponsabil din partea PSD: să încerci să dai jos un guvern care și-a făcut datoria față de țară, care gestionează cu profesionalism și eficiență problemele grave care au apărut din cauza epidemiei, crizei economice, secetei, inundațiilor este un gest iresponsabil, total lipsit de logică și împotriva intereselor fundamentale ale României”, a declarar Ludovic Orban despre moțiunea de cenzură pe care PSD a anunțat că o depune astăzi.

Premierul a subliniat că România are nevoie de guvern.

„Să depui acum motiune de cenzură, cu 3 luni inainte de alegerile parlamentare, e un act iresponsabil și împotriva intereselor României. (…) Vom discuta cu toți parlamentarii care au o urmă de responsabilitate. Sunt încrezător. Îmi îngădui această încredere, așa cum am avut-o și când am depus moțiunea împotriva Guvernului Dăncilă și când am propus învestirea Guvernului”, a spus Orban.

Lurovid Orban a precizat că moțiunea de cenzură este „o aventură politicianistă, care riscă să arunce în aer România”.

„Scopul e să pună mâna pe putere ca să organizeze alegerile locale și parlamentare, să fure la vot și să folosească toate instituțiile statului pentru a-și maximiza scorul electoral. Asta e în capul PSD”, a mai afirmat liderul PNL.

Orban a subliniat că alegătorii sunt cei care decid, nu „parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea care au aruncat România în haos”.

„Și momentul depunerii moțiunii e absurd. Nicio moțiunea nu s-a depus în vacanța parlamentară. Nu poți să depui moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. E de gâgă faptul că moțiunile de cenzură se depun în sesiunea parlamentară. Că anunță ei moțiunea, e treaba lor, dar procedurile trebuie să se desfășoare în sesiunea care începe în septembrie”, a susținut Ludovic Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22