Orban, înainte de ancheta DNA: “Cât timp respecți legea, nu ai probleme cu DNA”

Tudor Despina | 11.04.2016

Ludovic Orban spunea recent în presă că nu se teme de arestările pe care DNA le face în administrația locală.

Pe aceeași temă

 

România Liberă scrie că Ludovic Orban a participat la un interviu cu numai câteva zile înainte de a fi pus sub urmărire penală. În cadrul discuției, liberalul spunea că nu se teme de arestările pe care procurorii anticorupție le fac în administrația locală.

 

Luni, DNA l-a pus sub urmărire penală pe Orban, acuzându-l că a cerut bani pentru campania electorală de la alegerile locale din vară. Cu câteva zile înaintea acestui moment, Orban a răspuns câtorva întrebări ale cotidianului menționat.

 

În cadrul interviului, scrie sursa citată, Ludovic Orban – încă omul liberalilor pentru Primăria Capitalei la acel moment –, a criticat fostele administrații locale pe care le acuza de incompetență administrativă. Liberalul susținea că el are soluțiile pentru problemele Capitalei.

 

Întrebat cum percepe arestările DNA în rândurile primarilor și dacă el crede în ideea că administrația locală e blocată de frica DNA, Ludovic Orban răspundea: „Proiectele locale nu au fost blocate din teama primarilor sau a consilierilor locali de DNA, ci din neglijență, incompetență și poate și corupție. Atât timp cât respecți legea, atât timp cât actele adminstrative sunt legale și nu iei șpagă, nu ai, ca și primar, nici o problemă cu DNA”.

 

La câteva zile distanță, DNA îl punea sub urmărire penală pe Orban, acuzându-l că a cerut bani pentru campania electorală:

 

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti. Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, potrivit unui comunicat DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22