Orban neagă existența unor „cârtițe” în interiorul PNL și vulnerabilizarea partidului

Redactia | 26.05.2018

Liderul PNL, Ludovic Orban, cataloghează informațiile referitoare la tensiuni în sânul conducerii partidului ca fiind intoxicări și anunță că momentul ales pentru depunerea moțiunii de cenzură în Parlament când "va avea cele mai mari şanse" să treacă.

Pe aceeași temă

 

 

Mai multe posturi TV, favorabile PSD precum și unele site-uri de știri, implicit și de unii dintre liderii PNL care i se opun lui Orban, au transmis mai multe știri în ultimele zile despre presupuse tensiuni la vârful PNL.

 

Ludovic Orban a catalogat vineri seară drept ”intoxicări” informațiile prezentate de Antena 3 despre o presupusă revoltă în PNL.

 

Informațiile vin în contextul în care partidul Liberal dorește să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, iar PSD ar fi slăbit de hemoragia de parlamentari care în barca lui Victor Ponta.

 

Conform celor difuzate miercuri de Antena 3, Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL, încearcă să strângă adeziunile necesare pentru convocarea unui congres excepțional la care să se decidă schimbarea lui Ludovic Orban de la conducerea partidului. Conform sursei citate, până acum, 18 filiale județene ar sprijini această inițiativă.

 

“Este o campanie de intoxicare, care încearcă să creeze false probleme în PNL şi să mute atenţia de la gravele probleme care există în cadrul guvernării şi în cadrul majorităţii guvernamentale, mai ales în sânul PSD”, a declarat Orban vineri seară la Alba Iulia, potrivit Agerpres.

 

Liderul PNL a adăugat că nu comentează criticile pe care i le-a adus primarul de Alba Iulia, Mircea Hava, legate de plângerea penală depusă împotriva premierului Dăncilă și a lui Liviu Dragnea: „Nu comentez, cel mai bun comentariu este prezenţa mea astăzi, aici, alături de Mircea Hava”.

 

G4Media.ro susține că deține informații, conform cărora mai mulți lideri PNL, cunoscuți pentru apropierea față de PSD, urmăresc slăbirea poziției lui Orban în interiorul partidului. Printre aceștia se numără Iulian Dumitrescu, un obișnuit al emisiunilor Antenei 3 și abonat la contracte cu statul prin intermediul firmelor pe care le controlează, Marian Petrache, șeful PNL Ilfov, dar și Cristian Bușoi, liderul PNL București, una dintre filialele cu rezultate extrem de slabe.

 

Pe de altă parte, Orban a negat că negociază cu Victor Ponta privind susținerea unei moțiuni de cenzură în Parlament, dar că a fost stabilită o echipă de negociere care va purta discuţii cu toate grupurile parlamentare, inclusiv cu membri ai PSD care ar putea fi dispuşi să se alăture unui asemenea demers.  
 


"Încă nu, dar am stabilit în Biroul Executiv echipa de negociere care va purta negocieri cu toate grupurile parlamentare, mai puţin PSD, şi cu orice parlamentar din zona minorităţilor, din zona grupului UDMR, din zona ALDE şi chiar şi din zona PSD care sunt dispuşi să ni se alăture moţiunii de cenzură", a declarat Ludovic Orban.  El a menţionat, la solicitarea presei, că nu s-a stabilit încă momentul în care moţiunea va fi depusă. "Când vom avea estimările că vom avea cele mai mari şanse să reuşească", a răspuns Orban.Preşedintele PNL participă vineri seara la o gală organizată de către organizaţia judeţeană Alba în Vinţu de Jos, în apropiere de Alba Iulia.  Prim-vicepreşedintele Raluca Turcan a anunţat marţi că liberalii au decis, în Biroul Executiv, să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare. "Am luat decizia în Biroul Executiv ca până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare să depunem o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă-Dragnea", a declarat Turcan.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22