Orban: Nu înțeleg de ce PSD nu adoptă legea carantinării. N-am fost chemat la dezbatere

Redactia | 11.07.2020

Ludovic Orban a spus că declarațiile PSD privind absența sa în parlament pentru legea carantinării sunt pur politice, că nu a fost chemat la dezbateri și că nu înțelege de ce PSD amândă adoptarea legii.

Pe aceeași temă

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, în urma videoconferinței la care a participat împreună cu prefecții, că este ”la capătul răbdării” din cauza amânării de către PSD a adoptării legii privind carantina și izolarea.

Premierul a mai transmis că nu a fost chemat la dezbaterea din Parlament și că PSD nu face decât declarații politice. Orban a spus că ”ar fi mers oricând” dacă ar fi fost chemat la discuții pe marginea legii.

”Nu pot să înțeleg de ce PSD se încăpățânează să tragă de timp, să ne pună în pericol și să nu ia aceste decizii vitale pentru viața românilor (…) Guvernul a fost reprezentat, eu nu am fost chemat la dezbatere, oriunde sunt chemat mă prezint. M-aș fi dus oricând și acum mă duc oricând. Astea sunt declarații politice, nu a existat niciun demers oficial. Nu ne putem substitui Parlamentului, depinde de Parlament adoptarea acestei legi. Că este bună sau rea, ea este necesară. Sunt la capătul răbdării. Acest sabotaj sistematic la care sunt puse autoritățile nu ne afectează pe noi, ci pe oameni. Le mai solicit o dată să adopte legea, nu este foarte complicată. Permite ca într-o situație de epidemie, autoritățile competente să dispună măsuri simple: izolare la domiciliu, carantină. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu puneam carantină în Țăndărei?”, a transmis Orban sâmbătă.

Premierul a făcut mai multe declarații și un apel la actorii instituționali, publici sau privați cărora le-a solicitat responsabilitate și respectarea legii, dar și să se asigure că legea este respectată de populație.

Orban a cerut și românilor să respecte legile și să fie îngrijorați cu privire la numărul de infectări. Orban a mai declarat că ”virusul nu iartă pe nimeni” și a spus că obiectul Guvernului de a nu mai impune restricții și a nu mai lua măsuri împotriva economiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22