Orban nu vrea să cedeze la presiunea Avocatului Poporului: Domnule Velea, dati-i un raspuns potrivit

Laurentiu Gheorghe | 08.10.2020

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului de Interne Marcel Vela "sa-i dea un raspuns potrivit" Renatei Weber, dupa ce aceasta a cerut baza legala pe care politistii sunt trimisi sa patruleze in civil.

Pe aceeași temă

Orban i s-a adresat ministrului de Interne in debutul sedintei de Guvern programate in dupa-amiaza zilei de joi, 8 octombrie, cerandu-i sa-i raspunda Renatei Weber. „Domnul ministru Vela, am auzit Avocatul Poporului va intreaba de ce se fac controale de politie in civil. Dati-i un raspuns potrivit. Chiar recomand o crestere a efectivelor care opereaza in civil, pentru ca stim situatii care ne-au fost raportate in care se striga „Sase" la venirea lor in uniforma si practic nu pot sa surprinda situatia cum este ea in realitate", a spus Orban, adresandu-i-se lui Marcel Vela.

Avocatul Poporului i-a cerut in dimineata zilei de joi ministrului Afacerilor Interne sa-i comunice actul normativ care sta la baza masurii ca politisti in civil sa efectueze verificari privind respectarea normelor vizand combaterea COVID-19.

„Vă adresam rugamintea sa ne comunicati actul normativ care sta la baza luarii acestor masuri. (...) Potrivit prevederilor art. 1 din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 republicata privind organizarea si functionarea Politiei Romane, scopul principal care trebuie urmarit de Politia Romana este cel de prevenire a savarsirii de fapte antisociale si in subsidiar de reprimare a acestora", a transmis Avocatul Poporului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22