Orban: Obiectivul nostru sunt alegerile anticipate. Nu ne interesează votul în comisii care e viciat

Laurentiu Gheorghe | 17.02.2020

Premierul Ludovic Orban a declarat înainte de audierile miniștrilor în Parlament că negociază realizarea cvorumului pentru ședința de investitură a Guvernului Orban 2 și nu-l interesează votul din comisii.

Pe aceeași temă

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat luni, după Biroul Executiv al PNL, că obiectivul său îl reprezintă îndeplinirea condițiilor ca toate procedurile constituționale pentru ca președintele Klaus Iohannis să poată dizolva Parlamentul și să organizeze alegeri anticipate.

„PNL are ca obiectiv buna guvernare, realizarea marilor reforme de care Romania are nevoie in toate sistemele. Avem ca obiectiv realizarea unei creșteri economice rapide, bazate pe parteneriat public -privat. PNL urmărește prin anticipate sa dea puterea in mana romanilor. Sa oferim romanilor de a-si da votul pentru directia Romaniei. Numai printr-un Parlament votat de romani poate sa existe un Guvern care sa modernizeze Romania. Toate procedurile se vor derula pentru a atinge acest obiectiv – de a fi îndeplinite obiectivele astfel încât Președintele României sa poate dizolva Parlamentul si sa declanșeze procedura pentru anticipate”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă negociază prezenta la votul din Parlament, astfel încât să se asigure cvorumul, Orban a spus ca, in ceea ce îl privește, „obiectivul negocierilor este unul singur. Si anume acela de a îndeplini condițiile constituționale pentru dizolvarea Parlamentului, pentru ca doar astfel se pot organiza anticipate si doar astfel romanii or sa ia deciziile importante pentru evoluția societății românești”.

Pe de altă parte, premierul Orban se arată optimist cu privire la organizarea de alegeri anticipate:

„Singura posibilitate în care poate fi învestit Guvernul pentru a nu se face anticipate este dacă PSD va vota guvernul. Este ridicol așa ceva. Nu poți să dai jos un guvern și mai apoi să îl votezi. S-ar face PSD e râs în toată Europa. Eu sunt optimist. Soluția pe care noi o oferim României este cea de care are nevoie țara noastră”, a declarat Ludovic Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22