Orban: Parcurile s-ar putea închide noaptea. Sunt petreceri fără respectarea normelor de protecție

Laurentiu Gheorghe | 02.11.2020

Ludovic Orban a declarat luni că Executivul urmărește stăvilirea pandemiei de Covid-19, înainte de ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență unde urmează să fie analizate noi restricții.

Pe aceeași temă

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că obiectivul Guvernului este să oprească creșterea numărului zilnic de infectări cu noul coronavirus. Luni după-masă are loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență unde ar putea fi adoptate noi măsuri de restricție, transmite Digi24.ro

Premierul a precizat că ședința de luni a CNSU are ca scop principal actualizarea listei cu țările pentru care este impusă carantina la revenirea în România.

„Obiectivul nostru este de a opri creșterea numărului de infectări zilnice. De aceea luăm măsuri odată cu creșterea cazurilor. Astăzi este ședința CNSU care are ca principal obiectiv acela de a actualiza lista țărilor care depășesc indicele de răspândire”, a declarat premierul, după ședința conducerii PNL.

La ședința CNSU de luni după-masă ar putea fi adoptate și măsuri suplimentare, cum ar fi închiderea parcurilor noaptea. O sesizare în acest sens a fost anunțată deja de prefectul Capitalei, după ședința comitetului municipal.

„S-a decis să sesizăm această problema Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă apreciază necesară, nu doar la nivel de București ci la nivel național, ca la un anumit grad de infectare să fie luată și această măsură. (…) După ora 22:00, atunci când activitățile teraselor încetează, foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și zone de agrement din București și au loc adevărate petreceri fără respectarea normelor de protecție și de distanțare. Noi așa am apreciat (că există risc de infectare - n.r.) și urmează să facem această sesizare către CNSU”, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22