Orban: Pensiile vor crește de la 1 septembrie, dar vor crește cu atât cât ne va permite economia

Laurentiu Gheorghe | 24.05.2020

Premierul Ludovic Orban a declarat sambata, la Romania TV, ca pensiile vor creste, dar vor creste cu atat cat va permite economia, precizand ca sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentala.

Pe aceeași temă

"Pensiile vor creste. Cu cat, depinde de starea economiei si de capacitatea efectiva de a le plati. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentala si vrem sa oferim garantia fiecarui pensionar ca va primi pensia pe care o merita", a dat asigurari premierul, intrebat daca pensiile vor creste de la 1 septembrie.

In ceea ce priveste procentul cu care vor creste pensiile, Ludovic Orban a explicat ca la sase luni, in conformitate cu Legea responsabilitatii fiscal-bugetare, va trebui prezentat un raport privind situatia economica si bugetara.

"La 6 luni va trebui prezentat un raport privind situatia bugetara si vom vedea si prognozelor institutiilor internationale si la baza deciziei va sta realitatea economica si capacitatea efectiva de a sustine plata pensiilor.

Repet, pensiile vor creste dar vor creste cu atat cat va permite economia. Cu cat economia va creste, cu atat pensiile vor creste cu un procent mai mare" a adaugat premierul Ludovic Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22