Orban: Persoanele care nu fac parte din grupele de risc ar putea sa-si plateasca imunizarea

Laurentiu Gheorghe | 24.05.2021

Pentru a accelera vaccinarea anti-Covid, Ludovic Orban spune ca dupa ce in Romania se atinge imunitatea de grup, cei care nu fac parte din grupele de risc vor plati vaccinul.

Pe aceeași temă

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că, după ce România atinge imunitatea de grup față de noul coronavirus, persoanele nevaccinate și care nu fac parte din grupele de risc vor plăti dacă vor să se vaccineze.

El a dat ca exemplu vaccinarea antigripală.

”Noi organizăm vaccinarea gratuită, statul suportă toate costurile acum. E o situție excepțională. Mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la imunizarea de grup, dar până la urmă se va merge la mecanismul de la vaccinarea antigripă, de exemplu, în care doar persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze că e răsăpunderea lor”, a spus Orban luni la Pitești.

Întrebat explicit dacă persoanele ar putea plăti pentru vaccin, Orban a spus ”într-un viitor oarecare”.

În ceea ce privește accelerarea campaniei de vaccinare, el a spus ”că se derulează în condiții foarte bune”, dar a spus că în mediul rural ”e nevoie de implicarea primarilor, preoților, medicilor de familie, asistenților comunitari”.

”Le dau și un mesaj celor mai în vârstă care au reticențe, că până acum peste 4 miliaone de români s-au vaccinat și nu au existat contrareacții. Poate o să îi stimuleze dacă vor să meargă la nunta nepotului, a copilului, dacă vor să îi protejeze pe nepoții care vin n vacanța de vară”, a mai spus Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22