Orban promite schimbarea conducerii ANAF cu una angajată în baza unor concursuri corecte

Laurentiu Gheorghe | 07.11.2019

Premierul Ludovic Orban a declarat că noul Guvern va schimba „cu siguranță” conducerea ANAF și le-a transmis celor administrația centrală angajați de PSD după criterii politice „să își facă bagajele”.

Pe aceeași temă

În viziunea premierului, membrii PSD care au fost angajați în instituțiile publice pe criterii politice să nu încerce să îi propună negocieri pentru a-și păstra funcțiile și „să își facă bagajele”:

„PSD a încercat să-ți fixeze în funcții oamenii prin concursuri organizate pe ultima sută de metri. Acum înțelegeți de ce au boicotat plenul? Mai aveau de închis multe socoteli. Să mai toace niște hârtii la tocător, să-și mai aranjeze din treburi”, a declarat premierul Orban.

Liderul PNL a anunțat și organizarea a două audituri, unul intern și unul extern, pentru funcționarea și reorganizarea Executivului:

„Prima parte a auditului va fi organizat intern, care va sta la baza hotărârilor noi ale Guvernului. De asemenea, vom declanșa și un audit extern pentru a identifica cele mai bune forme de organizare pentru că vreau o reducere a numărului de autorități din subordinea Guvernului”, a mai declarat Orban.

Ludovic Orban a subliniat că viitoarele concursuri vor fi organizate transparent, iar la probele orale vor fi montate „camere de luat vederi ca la Bacalaureat”.

Premierul a vorbit și despre votul privind învestirea Parlamentului și a spus că poziția corectă a fost a deputaților Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Daniel Constantin și a celorlalți parlamentari PRO România care au susținut guvernul pentru că au pus capăt crizei. Orban nu a vrut să comenteze decizia lui Victor Ponta, spunând că nu înțelege ce s-a întâmplat după ce Ponta a susținut moțiunea de cenzură:

„Foarte mulți nu au fost de acord cu Victor Ponta și decizia lui de a nu susține guvernul și, drept dovadă, au luat decizia cea bună. Momentul a trecut, acum este important ce facem noi”, a mai spus Ludovic Orban.

Fostul premier a declarat că prima vizită externă va fi în Republica Moldova: „Vreau să merg în Republica Moldova. Voi discuta cu Maia Sandu”. Orban a anunțat că a doua vizită va fi făcută la Bruxelles.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22