Orban: PSD este in continuare la putere, are toţi secretarii de stat, managerii de companii

Vlad Toma | 28.01.2016

Ludovic Orban, vicepresedintele PNL, a declarat într-un interviu pentru Jurnalul National, ca PSD se afla în continuare la putere in Romania deoarece premierul Cioloş a menţinut în funcţii secretarii de stat, presedintii de agentii, prefectii şi managerii de companii numiti de PSD.

Pe aceeași temă

 

Orban considera ca Guvernul Ciolos ar trebui sa depolitizeze nivelurile doi si trei, pentru a fi cu adevarat un guvern apolitic si pentru a depolitiza si administratia, si managementul companiilor de stat. In caz contrar, vicepreşedintele PNL considera ca PSD porneşte cu prima şansă la alegerile care vor urma.

 

"PSD-ul se afla acum intr-o situatie pe care o exploateaza la maxim. Practic este la putere, pentru ca aproape tot ce inseamna secretari de stat, subsecretari de stat, presedinti, vicepresedinti de agentii, de autoritati, secretari generali, secretari generali adjuncti de ministere, prefecti, sefi de deconcentrate, manageri de companii, manageri de sucursale sunt oamenii PSD.


Si influenteaza in mod constant decizia publica in Romania, chiar daca este un guvern nepolitic, ministrii practic sunt inconjurati de reprezentanti ai PSD care si-au obtinut pozitiile in guvernarea Ponta. In mod evident, ei influenteaza deciziile guvernamentale, distorsioneaza dispozitiile si deciziile date de ministri pe diferitele zone de activitate si favorizeaza PSD in ceea ce priveste pregatirea alegerilor si ulterior desfasurarea procesului electoral", a declarat Orban in interviul acordat Jurnalului National.
 

Orban a subliniat faptul ca prefectii, subprefectii si sefii de deconcentrate sunt ai PSD si vor face chiar campanie in 2016: "In aceste conditii, daca Guvernul Ciolos nu se hotaraste sa depolitizeze nivelul doi si trei, si cred ca ar trebui sa profite de ocazia pe care o au, si anume aceea de a fi un guvern nepolitic, pentru a depolitiza si administratia, si managementul companiilor de stat, daca nu se realizeaza lucrul asta, atunci principalul partid care are o pozitie favorabila in perspectiva alegerilor este PSD.
 

Iar noi sprijinim Guvernul, iar in perceptia publica Guvernul este asociat cu PNL pentru ca propunerea de premier a fost facuta de presedintele Iohannis, care este ales ca presedinte din postura de candidat al PNL. Toata perioada asta, media influentata de PSD toaca Guvernul si pe Iohannis de dimineata pana seara cu consecinte evidente asupra perceptiei despre PNL.
 

Si practic suntem intr-o situatie in care noi sprijinim un guvern care, de fapt, este un guvern in care PSD face ce vrea, iar PSD de fapt face opozitie, fructificand la maxim pozitiile guvernamentale. Ca sa zic asa, noi sprijinim un guvern care, de fapt, e mai degraba al PSD, ceea ce e complet anormal", a explicat Ludovic Orban, conform Jurnalul National.


Orban a specifican însă ca PNL nu vrea ca toţi cei de mai sus sa fie inlocuiti cu membri ai PNL, ci "sa caute alti oameni cu care sa isi formeze echipe pentru a asigura neutralitatea actului de guvernare si mai ales egalitatea de sanse in perspectiva alegerilor locale si parlamentare".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22