Orban: PSD este inamicul public numărul 1 al României și al economiei românești

Laurentiu Gheorghe | 22.09.2020

Premierul Orban a declarat marți după votul pe rectificarea bugetară că Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care de abia a depășit-o.

Pe aceeași temă

Ludovic Orban a declarat într-o conferință de presă susținută imediat după votul dat pe rectificarea bugetară în plenul Parlamentului că „România suferă deja” ca urmare a adoptării rectificării bugetare.

„Încă odată PSD a arătat că este duşmamul României. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o. Să votezi, în condiţiile unei contracţii economice majorări de 6,7% din PIB fără existenţa niciunui venit suplimentar demonstrează că PSD este inamicul public numărul 1 al României şi al ecomomiei româneşti”, a declarat, marţi, Ludovic Orban.

„La ora actuală, urmare a votului din Parlament, deja România suferă, deja e pusă sub semnul întrebării capacitatea de a accesa fondurile din facilitatea de recuperare şi rezilienţă. (...) De asemenea, o astfel de decizie impusă de majoritatea PSD riscă să aibă consecinţe dramatice pentru România. Îi rog pe bunicii noştri să mă creadă pe cuvânt că creştererea punctului de pensie de 14% e maximul pe care ni l-am putut permite. Nu se poate mai mult. Oricine promite mai mult de fapt dă mărul otrăvit către oameni”, a mai declarat Orban.

Potrivit acestuia, riscurile sunt: degradarea României de către agenţiile de ratingşi creşterea costului finanţărilor tuturor persoanelor fizice din România.

„Creditele vor fi mai scumpe şi mai greu de accesat. Va creşte şi mai mult costul unui împrumut făcut de România”, a mai declarat premierul.

El mai susţine că „modul în care a fost adoptată modificarea la rectificare generează un risc major ca să nu se mai poată face faţă tuturor plăţilor din bugetul de stat”.

„De fapt PSD ce îşi doreşte? Să nu mai avem bani pentru pensii, pentru alocaţii, pentru investiţii. Asta este dacă acceptăm decizia unei majorităţi toxice. Nu acceptăm această creştere. Guvernul pe care îl conduc va ataca la CCR această lege. De asemenea, nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări fără fundament, pentru că nu putem accepta ca destinul României să fie pus între paranteze de către nişte iresponsabili. Toate pârghiile constituţionale le vom folosi pentru a opri intrarea în vigoare a acestei aberaţii legislative”.

În legătură cu dublarea alocaţiilor, Orban a afirmat: „PNL din 2004 e singurul partid care a crescut alocaţii, în 2007, 2008, 20015, 2019. Am reuşit creşterea alocaţiile fiind în opoziţie. Votarea de către majoritatea PSD a unei legi de dublare a alocaţiile în condiţiile în care acestea s-au dublat a fost un act populist, fără nicio bază economică. Am ţinut cont de nevoia copiilor de a creşte alocaţiile şi am asigurat creşterea acestora în cinci etape succesive, prima etapă cu 20% a fost în august. E maximum suportat de economia românească astăzi.”

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22