Orban recomandă petrecerea concediului în România, pentru susținerea turismului autohton

Laurentiu Gheorghe | 12.06.2020

Premierul Ludovic Orban consideră că românii ar trebui să își petreacă concediul în țară „pentru a da dovadă de susținere a turismului autohton”. În schimb, traficul aerian a scăzut cu 95% în luna mai.

Pe aceeași temă

„Conform sondajului pe care l-am făcut, 80% dintre români vor să-şi petreacă concediul în România. Adică e mult mai mare numărul românilor care vor să-şi petreacă concediul în România decât în alte ţări şi chiar recomandarea mea este, şi din cauza epidemiei, dar şi pentru a da dovadă de susţinere pentru turismul autohton, să îşi petreacă concediul în România, pentru că avem atâtea locuri frumoase de văzut, dacă fiecare dintre noi ne gândim unde nu am fost, superbele locuri pe care le are ţara asta, haideţi să mergem anul ăsta în locuri în care nu am fost din România şi să ne petrecem concediul în ţara noastră ca să şi sprijinim turismul autohton, dar să şi vede cu ochii noştri atâtea frumuseţi pe care le are România”, a declarat premierul Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce priveşte reluarea traficului aerian, primul ministru a afirmat că, în baza unei hotărâri de Guvern adoptate joi, vor fi reluate cursele aeriene spre şi dinspre acele ţări care vor raporta, în ultimele 14 zile, în medie, sub cinci noi cazuri de COVID-19 la un milion de locuitori, iar cei care vin din aceste state urmând a nu mai intra în izolare la domiciliu.

Vom putea zbura spre Germania, Austria și Elveția

Premierul a precizat că decizia privind ţările va fi luată de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a menţionat că în prezent zborurile sunt suspendare spre şi dinspre 12 state, până în 15 iunie.

„Dacă ne raportăm strict la cele 12 state practic, după coeficientul de 5, după publicarea Hotărârii de Guvern şi hotărârii CNSU putem vorbi de ridicarea restricţiilor către şi dinspre Germania, Austria şi Elveţia. Săptămânal vom evalua acest indicator în baza analizei ştiinţifice date de către INS şi vom lua decizii în CNSU, eu susţinând cu toată convingerea reluarea zborurilor”, a afirmat ministrul Transporturilor.

El a menţionat că traficul aerian „s-a prăbuşit”, scăzând cu 95%. Bode a arătat că într-o zi din luna mai a anului trecut au fost înregistraţi 63.000 de pasageri pe zborurile interne şi internaţionale, în timp ce în 18 mai în acest an au fost înregistraţi 1.800 de pasageri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22