Orban refuză să răspundă acuzațiilor USR: ”Atitudinea îi plasează alături de PSD”

Redactia | 20.02.2020

Premierul desemnat și lider al PNL Ludovic Orban se arată ”mâhnit” de atitudinea USR, despre care spune că îi plasează ”umăr la umăr lângă PSD”. Orban spune că le-a cerut liberalilor să nu dea replica USR.

Pe aceeași temă

„Mă mâhnește atitudinea pe care o au în ultima perioadă. N-am răspuns, nu voi răspunde în niciun fel acestor atitudini pe care nu le consider normale, cu atât mai mult cu cât partenerii de la USR știu foarte bine că gândirea pe care o avem este de a avea un proiect comun de guvernare și nu cred că face bine pentru coeziunea forțelor democratice, prodemocrație, pro orientare euro-atlantică a României. Nu face bine această atitudine care practic îi plasează umăr la umăr lângă PSD”, a afirmat Ludovic Orban, joi, citat de Mediafax, după participarea la AMCHAM CEO FORUM.

Chestionat care va fi atitudinea PNL față de USR, liderul liberalilor a răspuns: „O atitudine de dialog, de cooperare. Eu le-am solicitat colegilor mei să nu răspundă la niciun atac. Sigur să furnizeze informațiile obiective, pentru că din păcate, multe critici nu au nicio legătură cu realitate. Sunt critici nedrepte în raport cu ceea ce am făcut. Din punctul nostru de vedere sunt parteneri dezirabilă, dacă nu se mențin pe această linie care după părerea mea nici nu le face bine”.

Premierul a adăugat că va avea o discuție și cu parlamentarii PMP să vadă ce nemulțumiri au privind OUG pe anticipe, care a fost respinsă miercuri de Senat.

„Voi avea o discuție cu reprezentranții PMP legat de ordonanța de urgență, astfel încât să găsim cea mai bună cale de amendare. Dacă ei le consideră nepotrivite putem să discutăm”, a conchis Orban.

La întâlnirea de miercuri seara a lui Klaus Iohannis cu liberalii, la Vila Lac 2, a fost stabilit ca PNL să nu mai intre în dispute sterile cu USR pentru că este un lucru care nu avantajează pe nimeni, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. PNL trebuie să guverneze și să se comporte exact potrivit situației în care este.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22