Orban: Restricțiile de circulație pe timpul nopții vor fi valabile în toată țara timp de 30 de zile

Laurentiu Gheorghe | 05.11.2020

Premierul Ludovic Orban a declarat joi seara, la Digi24, după ședința de guvern, că deplasările pe timpul nopții vor fi permise de luni doar ci declarație pe proprie răspundere.

Pe aceeași temă

Orban a spus că se discută intervalul orar în care va fi restricționată circulația persoanelor, variantele luate în calcul fiind 22:00-05:00 sau 23:00-06:00.

Șeful guvernului a precizat că românii se pot deplasa în acest interval orar doar în anumite scopuri, cum ar fi la serviciu, pentru asistență medicală sau la farmacie.

„Vom reveni la sistemul asta, va fi o declarația pe proprie răspundere”, a precizat Orban, la Digi 24, întrebat dacă va fi nevoie de astfel de documente cum a fost în timpul stării de urgență.

Premierul a precizat că pietele agroalimentare care funcționează în spații închise vor fi închise.

Toate școlile din România vor trece în online, circulația va fi restricționată pe timpul nopții, iar magazinele se vor închide cel târziu la ora 21.00. Măsurile au fost anunțate de președintele Klaus Iohannis la începutul ședinței de guvern pe care a prezidat-o.

Noile restricții vor fi valabile pentru 30 de zile, a precizat premierul.

În privința interzicerii circulației pe timp de noapte, Ludovic Orban a explicat că s-a constatat că foarte multe cazuri de Covid apar în urma petrecerilor private, în spații private sau în diferite alte locații.

„Pe timp de noapte se va permite deplasarea pentru activități necesare, de exemplu la locurile muncă, ori pentru motive medicale. Magazinele vor fi închise. S-a constatat că foarte multe cazuri apar în cadrul unor petreceri private, fie în spații private, fie în diferite locații” a comentat Orban la Digi24.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat joi seara, în debutul ședinței de guvern la care a participat, noi restricții în România pentru combaterea pandmeiei de coronavirus: școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 21:00, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii obliogatoriu peste tot în țară.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22