Orban se declară „oarecum” îngrijorat de creșterea cazurilor de Covid-19 distribuite în toată țara

Laurentiu Gheorghe | 24.06.2020

Premierul Orban a spus miercuri că în condițiile actuale o nouă relaxare de la 1 iulie „va veni numai în condiţiile în care se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate".

Pe aceeași temă

„Deocamdată, vedem că, deși măsurile de relaxare pe care le-am luat au fost prudente, relaxarea a fost făcută pe baza evaluărilor de risc epidemiologic, la 15 zile, încă avem un număr mare de infectări şi este oarecum îngrijorător că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara, ceea ce arată că virusul prezent în comunitate în aproape toate judeţele”, a afirmat Orban, miercuri, întrebat la ce ar trebui să ne aşteptăm de la 1 iulie.

El a spus că este necesară intervenția rapidă pentru a face anchetele epidemiologice și pentru a izola toate persoanele cu care cei diagnosticați cu COVID au intrat în contact.

„Din cauza asta trebuie să luăm măsuri foarte rapide legate de anchetele epidemiologice, izolarea celor care au luat contact cu persoanele diagnosticate. Va trebui ca toate organele de control să fie mobilizate la maxim pentru a fi asigurată respectarea regulilor impuse pentru protejarea sănătăţii oamenilor”, a mai spus premierul.

Alte 321 noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 24.826. După două zile în care numărul cazurilor raportate s-a menținut sub 300, se observă din nou o depășire a acestui prag. Potrivit datelor raportate miercuri de Grupul de comunicare strategică, numărul deceselor a ajuns la 1.555, în ultima zi pierzându-și viața 16 pacienți. De la debutul pandemiei, s-au vindecat 17.391 de români

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22