Orban: USR-PLUS n-ar trebui să aibă candidat la prezidențiale. Iohannis este la 40% și Firea la 35%

Laurentiu Gheorghe | 17.07.2019

Liderul PNL, Ludovic Orban, consideră că „ar fi mai bine” dacă USR-PLUS nu și-ar desemna un candidat la alegerile prezidențiale, deoarece în cursa cu PSD votul se „fărâmițează”.

Pe aceeași temă

„E dreptul lor sa isi depuna candidat, ar fi fost mai bine sa nu isi depuna candidat, pentru ca in batalia cu PSD-ul e practic o faramitare a electoratului ne-PSD sau anti-PSD. Creeaza oportunitati multiple. (...) Ce sa le spunem daca ei au zis din capul locului: noi ne punem candidat? E democratie, orice formatiune isi poate depune candidat”, a declarat Orban, marti seara, la TVR.

Orban subliniază că adversul politic rămâne PSD, care are cele mai bune structuri în teritoriu.

„PSD-ul are încă, chiar dacă la alegerile acestea a luat 22,5%, are un electorat de vreo 23-24%. El a scăzut pentru ca PSD, daca vă aduceti aminte, a câștigat alegerile cu 46,5%, iar in ianuarie, februarie, martie, era pe scoruri foarte mari, pentru că a primit bonusul de victorie și era pe la cincizeci si ceva la suta.

Azi a ajuns la mai puțin de jumătate. Adversarul nostru politic este PSD si coaliția majoritară PSD-ALDE.

Eu nu sunt omul care să spună că PSD e gata, PSD e la pământ. PSD nu e reprezentat numai de liderii naționali pe care ii are, PSD are o structura in administrația locala cu aproape 1.700 de primari, are puterea in continuare, are guvernarea, controlează administrația si trebuie tratat cu foarte maxima seriozitate si noi ne pregătim cu o strategie in care sa ne luptam cu PSD-ul, pentru că nu poți să te lupți cu alții”, a spus Orban.

El a amintit ca din sondaje cel mai bine plasat candidat social-democrat este Gabriela Vranceanu Firea.

Orice om care a avut acces la cercetari sociologice stie ca astazi dintre liderii PSD in pozitia cea mai buna este Gabriela Vranceanu Firea. E un lucru cunoscut. (...) Am lucrat cu trei case de sondaje si n-am dat publicitatii rezultate, pentru ca noi nu facem sondaje ca sa manipulam opinia publica.

Majoritatea caselor de sondare care au dat publicitatii sondaje, cu exceptia INSCOP, au dat niste rezultate care nu au nicio legatura cu realitatea politica de la alegerile europarlamentare", a mai afirmat Orban.

Potrivit acestuia, presedintele Klaus Iohannis are intentie de vot peste 40%, iar Firea, incredere in jur de 35%.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22