Orban vrea ca toți vinovații pentru morții din secția ATI să fie trimiși în judecată

Redactia | 17.11.2020

Premierul a declarat că la Piatra Neamț nu este suficientă o singură demisie și că vinovații trebuie identificați și trimiși în judecată.

Pe aceeași temă

Orban a spus că a transmis că a dat ordin pentru ca autoritățile să sprijine ”cu profesionalism și celeritate” ancheta penală deschisă de procurori în urma incendiului din SJ Neamț:

”Acolo este vorba de pierderea a 10 vieți omenești. Acolo se face o anchetă penală, pentru care am dat ordin să fie susținută cu celeritate și profesionalism. Cum să fie o suficientă o demisie? Este o anchetă penală care trebuie să identifice responsabilii și, odată cu identificarea lor, să se facă toate demersurile pentru trimiterea lor în judecată. Toate măsurile pe care le luăm sunt pentru a preveni apariia unei situații similare. Au fost efectuate lucrări de intervenție, au fost făcute lucrări de construire a unui perete de rigips, s-a mutat secția de Terapie Intensivă. Responsabilii trebuie să fie pedepsiți. În ce ne privește, noi am spus că vom deconta din fonduri europene toate lucrările de modernizare”, a declarat premierul luni seara după controlul făcut împreună cu Nicușor Dan în patru spitale din București: Colentina, Sfântul Ștefan, Sfântul Ioan și Malaxa.

Ludovic Orban a declarat că împreună cu Nicușor Dan a inventariat posibilitatea de creștere a numărului de paturi ATI și le-a mulțumit medicilor pentru eforturile pe care le fac.

· ”În cadrul vizitei am inventariat posibilitatea de creștere a numărului de paturi ATI unde au nevoie de o instalație de oxigen pentru a putea pune în funcțiune încă 5 paturi de Terapie Intensivă. Fără a fi specialiști, dar ne-am interesat privitor la funcționarea instalațiilor, contractele de mentenanță, dacă s-au efectuat toate avizările, dacă sunt la zi. Nu am găsit nereguli, de exemplu la Colentina situația este în regulă, la Sf Ioan e în regulă. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care fac un efort uriaș pentru a trata pacienții. Este o luptă zi și noapte pentru a salva vieți, o luptă care se dă în condiții foarte grele, de presiune uriașă. Vreau să le mulțumesc tuturor cadrelor medicale. Vreau să îi rog pe români să înțeleagă că este fundamentală respectarea regulilor de protecție sanitară. Vedem ce se întâmplă în alte țări din Europa și din lume. Nu trebuie să ajungem acolo, ca în alte țări unde a explodat pandemia și guvernele sunt nevoite să ia măsuri radicale. Cea mai simplă regulă pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea este să respectăm regulile sanitare. Este mai ușor să nu te îmbolnăvești decât să treci prin boală. Am văzut ce înseamnă cazuri grave, am văzut ce înseamnă Terapie Intensivă și mă rog să treacă cât mai puțini români prin asta”, a declarat premierul în urma controalelor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22