Ordonanța privind sectia de investigare a magistratilor a trecut neschimbată prin comisia Iordache

Redactia | 07.11.2018

Majoritatea PSD-ALDE-UDMR a trecut cu ușurință prin comisia Iordache ordonanța referitoare la operationalizarea sectiei de investigare a magistratilor, fără dezbatere, în forma propusă de Guvern.

Pe aceeași temă

„6 voturi pentru, insuficient" a fost sloganul zilei de azi in Comisia Iordache, unde OUG 90/2018 privind unele masuri pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie a trecut in foarte mare graba, fara dezbateri reale, relatează Ziare.com

Rand pe rand, senatorii si deputatii PSD-ALDE-UDMR au respins toate propunerile venite din partea alesilor PNL si USR, incepand chiar cu propunerea de respingere in intregime a ordonantei si continuand cu fiecare amendament in parte.

De altfel, Florin Iordache a vrut de la bun inceput sa nu se dezbata niciun amendament, insa pana la urma a cedat la insistentele deputatilor USR si PNL, care au preluat amendamentele Forumului Judecatorilor si ale Inaltei Curti, incercand sa argumenteze necesitatea adoptarii lor.

Ioan Cupsa (PNL) si Stelian Ion (USR) au incercat sa le atraga atentia colegilor de la Putere asupra unor aspecte importante care trebuiau clarificate, insa s-au izbit de rezistenta opusa de parlamentarii de la PSD-ALDE si UDMR.

Indemnuri precum "Haideti sa nu ne facem ca lucram, sa avem un dialog si sa ne respectam reciproc" sau "Este o prevedere incorecta sesizata si de Consiliul Legislativ" nu i-au impresionat pe alesii Puterii, care nici macar nu au deschis gura.

"Supun votului amendamentul dvs. 6 voturi pentru, insuficient", a declarat imperturbabil presedintele de sedinta, Florin Iordache (PSD).

In schimb, dupa ce amendamentele s-au epuizat, alesii Puterii au votat in bloc.

"Supun votului OUG 90 in forma adoptata de Guvern: 14 voturi pentru, 6 impotriva, OUG 90 a fost adoptata in forma trimisa de Guvern", a anuntat Florin Iordache.

Lucrarile sedintei au continuat cu dezbateri pe o alta ordonanta controversata, OUG 92/2018, cea prin care Guvernul Dancila a modificat Legile Justitiei, la initiativa ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

Florin Iordache a participat la ultima sedinta de plen a Comisiei de la Venetia si a anuntat inca de atunci ca nu se va renunta la sectia pentru anchetarea magistratilor, in ciuda recomandarilor expertilor comisiei

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22