Organizațiile PSD conduse de Gabriela Firea cer excluderea lui Mihai Chirica din partid

Dora Vulcan | 17.02.2017

PSD Ilfov și PSD București, organizații de partid conduse de Gabriela Firea, propun excluderea din partid a lui Mihai Chirica, vicepresedinte PSD si primar al muncipiului Iasi, cel care a îndrăznit să-l critice pe șeful PSD Liviu Dragnea după adoptarea de către guvern a OUG 13.

Pe aceeași temă

Ordonanța, care modifica legislația penală - abrogată între timp la presiunea străzii - urmărea salvarea lui Dragnea de acuzația de abuz în serviciu pentru care riscă o iminentă condamnare penală.

 

 

 

Comunicatul transmis de PSD:

 

 

”Comitetele Executive ale Organizațiilor PSD București și Ilfov, reunite în ședință comună, își exprimă în unanimitate susținerea pentru președintele Partidului Social Democrat Liviu Dragnea și pentru Guvernul Sorin Grindeanu. Cele două organizații propun și excluderea din partid a președintelui interimar al PSD Iași Mihai Chirica

 

Urmare a repetatelor poziții exprimate în ultima vreme de către adversari politici ai PSD, prin care se încearcă cu obstinație acreditarea ideii că în partid sunt disensiuni majore care vor conduce inevitabil la o ruptură, membrii celor două organizații au adoptat trei rezoluții prin care să dea un semnal puternic de unitate și de sprijin pentru echipa care a câștigat cu un scor istoric alegerile din decembrie 2016.

 

Gabriela Firea, președinte PSD București—Ilfov:

 

PSD a câștigat de o manieră atât de categorică alegerile pentru că s-a prezentat în fața alegătorilor cu un program de guvernare complet și articulat. Guvernul trebuie să fie lăsat să pună în practică acest program, care este benefic în primul rând pentru oameni. Suntem datori, cu toții, să facem tot ce ne stă în putință pentru ca această stare de dezbinare a românilor să înceteze. Nu putem construi nimic dacă ne aflăm într-o permanentă în stare de război.

 

Prima rezoluție se referă la susținerea politică a domnului Liviu Dragnea, Președinte al Partidului Social Democrat, ales legitim în urma scrutinului intern din 11 octombrie 2015. A doua rezoluție prevede sprijinul nemijlocit pentru guvernul PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, instalat în funcție în urma rezultatului alegerilor democratice din decembrie 2016.

 

Prin cea de-a treia rezoluție, cele două organizații solicită Biroului Permanent al PSD și Comitetului Executiv Național al PSD excluderea din partid a domnului Chirica Mihai.”

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22