Orlando Teodorovici a prins un loc eligibil pe listele PSD Tulcea pentru Senat

Laurentiu Gheorghe | 19.10.2020

Organizația PSD Tulcea a validat luni, prin vot secret, ca Eugen Teodorovici să deschidă lista candidaților pentru Senat, iar deputata Mirela Furtuna sa fie pe primul loc la Camera Deputatilor.

Pe aceeași temă

Poziția lui Eugen Teodorovici este însă una eligibila doar în cazul în care PSD câștigă alegerile parlamentare in fata PNL. Consiliul Politic National al PSD se va reuni marți, de la ora 13.00, pentru a valida listele candidaților partidului la alegerile generale din 6 decembrie.

Consiliul Politic National al PSD poate respinge din candidaturile la parlamentare, daca nu au fost respectate criteriile aprobate de conducerea partidului.

Eugen Orlando Teodorovici a fost in război cu Marcel Ciolacu, pe care-l considera președinte ilegitim al Partidului Social Democrat.

Teodorovici i-a cerut oficial lui Ciolacu sa demisioneze din toate functiile publice pentru ca ar fi ramas in functie intr-un mod ilegal.

Mai mult, Ciolacu nu ar fi avut drept de semnatura dupa inlaturarea Vioricai Dancilam, lucru care complica din punct de vedere legal lucrurile in interiorul partidului.

De asemenea, Teodorovici l-a acuzat pe Ciolacu ca mimeaza opozitia la PNL si face jocurile liberalilor si presedintelui Klaus Iohannis.

Fostul ministru de Finante a fost contracandidatul lui Marcel Ciolacu la sefia PSD, la Congresul din 22 august al formatiunii.

Anterior Congresului, Tribunalul Bucuresti respinsese solicitarea Eugen Teodorovici de a fi amanat evenimentul din 22 august, pana cand se rezolva litigiul privind anularea unor decizii ale conducerii interimare ilegale a formatiunii. Senatorul social-democrat poate face apel in termen de cinci zile de la pronuntarea instantei.

Pe 19 august, Eugen Teodorovici a trimis o adresa catre Tribunalul Bucuresti si Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) in care explica faptul ca a fost aleasa o conducere legitima a partidului in Congresul extraordinar din 29 iunie 2019, anume Viorica Dancila - presedinte, Eugen Teodorovici - presedinte executiv si Mihai Fifor - secretar general.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22