OUG care asigură aceeași echipă obedientă PSD de la șefia Inspecției Judiciare, adoptată

Dora Vulcan | 05.09.2018

Ordonanța de Urgență prin care se prelungește mandatul conducerii Inspecției Judiciare prevede ca interimatul să fie asigurat de unul dintre cei doi inspectori șefi de acum. Dacă niciunul nu va putea asigura interimatul, șeful IJ va numi un șef interimar desemnat din rândul inspectorilor aflați în subordine. Așadar, o asigurare a perpetuării obedienței.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE - Ordonanța de Urgență a fost aprobată în ședința Executivul de miercuri, anunță Agerpres. 

 

  "Față de faptul că mandatul conducerii Inspecției Judiciare a expirat la data de 1 septembrie 2018 și nu există o dispoziție legală care să reglementeze expres modul de asigurare a interimatului pentru aceste funcții (..) Guvenul României adoptă prezenta ordonanță de urgență.

 

Art I -La articolul 67 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii (..) după alineatul 6 se introduc două alineate noi, alin 7 și 8, cu următorul curprins:

 

(7) În situația vacantării funcției de inspector-șef sau, după caz, inspector-șef adjunct al Inspecției Judiciare ca urmare a expirării mandatului, interimatul funcției se asigură de inspectorul-șef sau, după caz, de inspectorul șef-adjunct, ale căror mandate au expirat, până la data ocupării acestor funcții în condițiile legii.

 

(8) În cazul de încetare a mandatului de inspector -șef ca urmare a altor situații decât expirarea mandatului, interimatul funcției se asigură de inspectorul-șef adjunct până la data ocupării acestei funcții în condițiile legii, iar în caz de încetare a mandatului de inspector-șef adjunct ca urmare a altor situații decât expirarea mandatului, interimatul funcției se asigură de către un inspector judiciar numit de inspectorul-șef până la data ocupării acestei funcții în condițiile legii.

 

Art II - Prevederile art 67 alin (7) din legea 317/2004 se aplică și situațiilor în care funcția de inspector-șef sau, după caz, de inspector-șef adjunct al Inspecției Judiciare este vacantă la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență", se scrie în proiectul de OUG discutat miercuri de Executiv. 

 

Sâmbătă, 1 septembrie, a expirat mandatul inspectorului-şef, Lucian Netejoru, şi cel al inspectorului şef adjunct, Gheorghe Stan. Dacă Netejoru mai are dreptul la un mandat,  conform legii, Stan a deţinut deja timp de două mandate funcţia şi nu se mai poate înscrie la un viitor concurs, amintește stiripesurse.ro. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22