Ovidiu Raețchi denunță propaganda antivaccinare făcută de Sputnik România

Laurentiu Gheorghe | 29.12.2020

Fostul deputat PNL Ovidiu Raetchi a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook in care atrage atentia ca filiera in limba romana a Sputnik face "propaganda antivaccin" in tara noastra.

Pe aceeași temă

„E indecent, nediplomatic, profund ostil ca Sputnik Romania face propaganda antivaccin in tara noastra, in timp ce Rusia are propriul program de imunizare si propria strategie de comunicare provaccin. Aici nu mai e vorba nici despre competitia geopolitica, nici despre aliantele militare, ci despre decenta si umanitate, pur si simplu. Un mesaj discret de atentionare ar trebui trimis diplomatilor rusi.

Din aceasta pandemie - asa cum am scris in primavara, cand multi cantau prohodul Uniunii Europene - nu vor iesi intariti decat actorii politici care dau dovada de generozitate si responsabilitate. E chiar cazul Uniunii noastre. Profitorii care mizeaza pe dezinformare si propaganda se vor descalifica moral pe termen lung, asa cum a facut China incercand sa ascunda date despre pandemie intr-un interval esential pentru limitarea ei", a scris Raetchi pe pagina sa de Facebook.

Inca din luna octombrie s-a descoperit o campanie rusa de dezinformare menita sa submineze si sa raspandeasca frica cu privire la vaccinul anti-COVID al Universitatii Oxford. Aceasta a fost expusa printr-o ancheta The Times. Potrivit cotidianului britanic, in Rusia au fost facute imagini, meme-uri si clipuri video care descriu vaccinul ca fiind periculos. Acestea au fost distribuite masiv pe retelele sociale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22