Pacientul cu arsuri grave din Constanta a ajuns in Belgia infectat cu trei bacterii

Laurentiu Gheorghe | 29.01.2021

Pacientul cu arsuri grave din Constanta a ajuns in Belgia, iar medicii au descoperit, dupa o prima evaluare, ca este infectat cu trei bacterii, anunta postul de televiziune Digi24.

Pe aceeași temă

Barbatul cu arsuri grave din Iasi, care trebuia sa fie transferat la un spital din Belgia pentru a beneficia de ingrijiri, a fost transferat cu o aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane, configurata pentru misiuni medicale.

Pacientul a suferit arsuri grave dupa ce a fost electrocutat la Constanta, iar ulterior a fost transportat la Iasi cu elicopterul. De o saptamana astepta sa fie transferat in Belgia pentru a primi ingrijiri necesare.

Rudele pacientului au acuzat medicii de la Iasi ca nu au considerat ca transferul barbatului la o clinica din strainatate reprezinta o prioritate. Transferul sau era programat, initial, miercuri, dar din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile a fost amanat pentru ziua urmatoare. Joi, avionul s-a defectat si cursa a fost din nou amanata.

Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU) a transmis joi, 28 ianuarie, o informare in legatura cu esecul misiunii de transfer in Belgia cu o aeronava SMURD planificata pentru joi in cazul unui pacient cu arsuri.

Reprezentantii DSU sustin ca transferul nu a putut fi efectuat din cauza unei defectiuni aparute la avion, bolnavul fiind transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca pentru continuarea ingrijirilor medicale.

Sotia pacientului cu arsuri grave, care astepta de cateva zile un transfer in Belgia, a povestit joi, 28 ianuarie, prin ce a trecut in ultima saptamana.

„Nici nu stiu exact care este starea lui in momentul asta. Dimineata era stabil, detubat. Am fost instiintata ca la 7.40 au plecat din Bucuresti, s-au dus, l-au luat, si o sa ajunga undeva la Timisoara sa alimenteze, dupa care se indreapta spre Belgia. Acum m-au sunat sa imi spuna ca se intoarce din drum pentru ca au defectiuni tehnice la acest avion”, a declarat femeia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22