Pacientului cu Covid-19 de la Victor Babeș, care i-a scuipat pe medici, i s-a deschis dosar penal

Laurentiu Gheorghe | 19.03.2020

Procurorii au deschis dosar penal în cazul pacientului diagnosticat cu Covid-19 internat la Spitalul Victor Babeș din București care i-a scuipat pe medici cu intenția de a-i infecta.

Pe aceeași temă

Este vorba de un pacient care a ascuns că se întorsese din Israel când s-a prezentat prima dată la Spitalul Universitar acuzând simptome asemănătoare celor infecției cu coronavirus.

Ancheta a fost deschisa din oficiu, după ce mass-media a prezentat pe larg acest caz.

„În data de 17 martie 2020, in urma publicarii mai multor articole in mass-media cu privire la faptul ca un pacient internat la sectia de terapie intensiva a Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes", purtator al noului coronavirus (SARS-COV-2 - Sindromului Acut Respirator Sever - Coronavirus - 2) si afectat de boala cauzata de acesta (COVID-19), si-ar fi dat in mod intentionat masca de protectie jos si ar fi tusit in mod repetat catre medicii care ii acordau ingrijiri, actiuni in urma carora medicii aflati in preajma pacientului ar fi putut fi la randul lor infectati, organele de cercetare penala din cadrul Sectiei 12 Politie Bucuresti s-au sesizat din oficiu si au inceput urmarirea penala cu privire la savarsirea infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. (1) din Codul penal," anunta procurorii.

Dosarul penal a fost inregistrat sub nr. 3268/P/2020 pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti.

In cauza cercetarile sunt efectuate de catre organele de cercetare penala din cadrul Sectiei 12 Politie Bucuresti, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti.

"I-a scuipat pe medici"

Scena in care pacientul ar fi inceput sa-i scuipe pe medici a fost povestita de Ioan Emilian Imbri, managerul Spitalului "Victor Babes", intr-o interventie la Antena3. Medicul a incercat sa puna comportamentul pacientului pe seama agitatiei de moment cauzata de situatia in care se afla.

Managerul spitalului a spus ca astfel de gesturi "nu sunt extrem de neplacute si sunt normale pentru noi cei care lucram in spital si in relatia cu pacienti care sunt nemultumiti, pentru ca probabil ca sunt speriati si le este frica de ceea li se intampla sau li se va putea intampla. Nu sunt scandaloase, sunt insa manifestari pe care incet, incet daca nu exista educatie, nivel de intelegere, sigur ca se vor manifesta la un anumit tip de pacienti".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22