PALATUL VICTORIA Victor Ponta i-a prezentat Victoriei NULAND rezultatele obtinute de Romania in lupta impotriva CORUPTIEI

P.c. | 14.01.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta, primul-ministru al Romaniei, a prezentat, in cadrul intrevederii cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene si eurasiatice, rezultatele obtinute de Romania in consolidarea reformei justitiei si luptei impotriva coruptiei, precum si angajamentul Guvernului in acest sens. Premierul Victor Ponta si Victoria Nuland au discutat despre Parteneriatul Strategic, precum si despre situatia regionala, relateaza Hotnews.

 

Cei doi oficiali au avut pe agenda proiectele in curs de derulare cu partea americana in plan politico-militar, de securitate, al justitiei si  in domeniul  economic,  indeosebi cele din sectorul energetic si IT, potrivit unui comunicat al Executivului.
 

In cadrul discutiilor, Ponta a prezentat rezultatele obtinute de Romania in reforma din Justitiei si rezultatele luptei impotriva coruptiei, si a vorbit despre alocarile bugetare pentru sectorul de aparare. Cei doi oficiali au discutat si despre evolutiile din vecinatatea estica.


De asemenea, a subliniat sustinerea si masurile luate de Guvern pentru o  alocare adecvata a resurselor bugetare necesare sectorului de aparare, in contextul provocarilor actuale.  A fost evidentiata cooperarea bilaterala excelenta in acest domeniu, precizeaza Guvernul.


Modalitatile concrete de aprofundare si diversificare a Parteneriatului Strategic cu SUA si situatia regionala  au fost principalele teme de discutie cu oficialul american, se mai arata in comunicat.

 

CITITI SI: Victoria NULAND, subsecretarul de stat american pentru afaceri europene si euroasiatice, a ajuns la PALATUL COTROCENI pentru discutii cu presedintele Klaus IOHANNIS

 

In cadrul Parteneriatului Strategic au fost discutate proiectele in curs de derulare cu partea americana in plan politico-militar, de securitate, al justitiei si  in domeniul  economic, indeosebi cele din sectorul energetic si IT, precum si  noi propuneri de dezvoltare a acestora.Primul-ministru a discutat cu oficialul american si o serie de actiuni guvernamentale pentru a consolida dimensiunea economica a Parteneriatului strategic, inclusiv pentru a creste investitiile americane in economia romaneasca. Cei doi oficiali au avut si un schimb de opinii privind evolutiile din vecinatatea estica.

 

Premierul Ponta, despre intalnirea cu Victoria Nuland

 

Premierul Victor Ponta a declarat, in debutul sedintei de Guvern de miercuri, dupa intalnirea cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA,  ca "principalul mesaj al partenerilor nostru este sa aratam ca Romania combate coruptia, combate evaziunea fiscala, in special de ANAF cu sprijinul celorlalte institutii. Sa schimbam cultura politica, sa lucram impreuna pentru Romania si pentru pozitia noastra in regiune. Deciziile pentru mediul de afaceri  sa fie anuntate din timp, sa fie predictibile si stabile", conform Hotnews.
 

Primul ministru a mai afirmat ca "somajul s-a intors la nivelul din 2008", astfel ca "am atins obiectivul: mai multe contracte de munca decat numar de pensionari". El le-a cerut ministrilor "sa respectam aceste criterii: dialog cu mediul de afaceri, dialog politic, stabilitate si predictibilitate in mediul de afaceri".
 

Ponta a vorbit si despre masterplanul de transport, spunandu-le ministrilor ca "Daca spunem ca incepem autostrada Comarnic - Brasov si anul viitor vine alt Guvern si opreste o sa fie ca la Autsotrada Transilvania, care a fost inceputa in 2004... Avem masterplan pe 10 ani. Vreau ca fiecare cetatean roman sa stie cati kilometri, cati bani costa, cati ani."
 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22